Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/kleur_winter_tuin

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    maandag 10 augustus 2020

Met rood en wit in de tuin komen we langzaam maar zeker in kerstsfeer.

Kleur in de winter; rood en wit

De winter somber en donker? De beste remedie tegen de winterblues is lekker buiten aan de slag.  Met rood en wit komen we langzaam maar zeker in kerstsfeer.


Geniet intens van kleur in de winter

Zoek plantjes uit die een beetje passen bij een vrolijke wintertafel. Gaultheria procumbens, ook wel bergthee genoemd, mag zeker niet ontbreken op de tuintafel. De glimmend rode bessen scheppen die typische gezellige sfeer die hoort bij de tijd rond sinterklaas en kerst. Van de stevige, glanzende blaadjes wordt in de landen van herkomst thee getrokken. Daaraan dankt het plantje zijn naam.


Gaultheria procumbens, bergthee

 

Witte heide

Gaultheria is een lid van de heidefamilie. Bij die familie horen heel wat meer wintergroene planten, zoals de Rhododendron, Pieris en verschillende heidesoorten. Heide zelf is ook een dankbare bloeier in weer en wind, die een plekje op tafel verdient. Witte heide vormt een ijzersterke combinatie met de rode besjes van de bergthee plantjes. In een beetje originele pot zien de witte struikjes er heel trendy uit. Natuurlijk genieten we ook nog steeds van de andere planten die we op het terras hebben staan, zoals   mooie conifeertjes en Skimmia's.


Skimmia brengt sfeer op het terras

 

Natuurlijke accessoires

Accessoires in rood, een schaal met appels of dennenappels en het gebruik van natuurlijke materialen als bamboe en riet voor de potten en bakken versterken het warme winterse gevoel. Pak jezelf in en geniet van het heldere winterweer met een kop warme chocolade of koffie en een stuk warm appelgebak.

 

Kerst

Om er een echt kerstterras van te maken, is er bijna niets meer nodig. Een mooie lantaarn, een kaars in een windlicht of buitenkerstverlichting in een conifeertje zijn al voldoende.

#2290