menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    maandag 15 juli 2024

Paprika's en pepers zaaien in maart

Paprika's

Warmteminnende paprika's kun je goed onder glas of op een zonnig terras kweken. Zaai nu of koop later in het voorjaar jonge planten zodat ze een lang groeiseizoen hebben om te rijpen.

 1. paprika yolo wonder - paprika zaaien'Gypsy', een vroeg ras dat van groengeel naar oranje of rood verkleurt en twee weken eerder rijp is dan de meeste rassen. De vruchten hebben een dun vel, worden 10 cm en zijn ideaal voor salades.
 2. 'Marconi' produceert 15 cm lange, aantrekkelijke, dikwandige vruchten die zowel rauw als gekookt heerlijk zijn. Paprika's kunnen groen geoogst worden:. Rood zijn ze zoeter.
 3. 'Californian Wonder' produceert 12 cm lange, klokvormige vruchten die via groen, donkerrood worden. Ze zijn geschikt om te  vullen, hebben een goede opbrengst en zijn ideaal voor potten.
 4. 'Gourmet', een vroeg ras dat veel feloranje vruchten produceert, die zowel rauw als gekookt heerlijk zijn. Door de compacte groei, ideaal voor potten.
 5. 'Tasty Grill' produceert spitste rode of gele vruchten tot 25 cm lang die, zoals de naam aangeeft, uitstekend zijn om te grillen. Een stevige plant die vroeg vruchten geeft.
 6. 'Ingrid' een bijzonder ras waarvan de vruchten donkerbruin worden en er anders uitzien dan andere paprika's; De vruchten hebben een dun vel, een zachte smaak en rijpen het beste in een warme omgeving.

Pepers

De compacte en kleurige pepers doen het uistekend in een kas of op de vensterbank. Met pepertjes van één enkele plant heb je genoeg voorraad voor het hele jaar.

aji amarillo peper - pepers zaaien

 

 • 'Aji Amarillo', inheems in Zuid-Amerika en daar bijzonder geliefd. De middelhete, lange, dunne vruchten zijn heel geschikt 
  voor sauzen en salsa's.
 • 'Padron' produceert 5 cm lange vruchten die jong en groen gegeten kunnen worden en relatief zacht zijn. Hoe roder ze worden, hoe heter.
 • 'Prairie Fire' produceert massa's snelgroeiende zeer scherpe pepertjes. De vruchtjes zijn maar 3 cm lang en verkleuren van crème naar geel en uiteindelijk naar helderrood.
 • 'Cherry Bomb' produceert veel ronde, dikwandige vruchten die van groen naar rood verkleuren. Dit pepertje is middelscherp en goed voor salsa's en sauzen.
 • 'Alma Paprika' heeft vruchten van ongeveer 5 cm lang die van crème naar rood verkleuren. Ze hebben een warme zoete smaak en zij geschikt om als paprika te gebruiken of om rauw te eten.
 • 'Apache' een compacte plant van 45 cm hog en dus geschikt voor een pot. De vruchten zijn middelheet en 4 cm lang.

 Uit Zaai, oogst en eet van Jo Whittingham!

Terug naar boven icoon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en geniet van €5 KORTING*!

*€5 korting op je volgende bestelling bij aankoop vanaf €50

Geboortedatum :

Ik geef toestemming me in te schrijven op de nieuwsbrief en ontvang graag een attentie op mijn verjaardag (Disclaimer en privacy).