Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/kerstster_euphorbia

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    donderdag 9 april 2020

Kerstster of de Euphorbia een mooi cadeau voor tijdens de kerstperiode.

Kerstster of Euphorbia pulcherrima vroeger ook Poinsettia genoemd.
De naam ‘Kerstster’ wekt de indruk dat deze plant alleen voor tijdens de kerstdagen is. Niets is minder waar.

In de herfst- en wintermaanden, zijn er relatief weinig kleurrijke planten verkrijgbaar. De kerstster vormt daarop een uitzondering en is al vanaf begin november verkrijgbaar. Wanneer je nog niet toe bent aan de ‘rode’ kerstsfeer zijn ze er ook in diverse andere kleuren zoals crème, geel, roze, zalmroze. Daarom is Kerstster gekozen tot kamerplant van de december …  en niet alleen voor tijdens de kerstdagen!

Mini en maxi
De kerstster (ook Poinsettia of Euphorbia genaamd) is een prachtige plant met mooi gekleurde schutbladeren. Hij is tijdloos, past in ieder interieur en is eenvoudig te verzorgen. Naast de bekende middelgrote plant is de kerstster er in meerdere vormen. Kies voor de afwisseling eens mini’s in kleine potjes voor een bijzonder accent in de badkamer. Of de kerstster op stam, een prachtig bloeiend boompje, verkrijgbaar met een overweldigende hoeveelheid gekleurde schutbladeren. Prachtig om de entree aan te kleden en een warm welkom voor iedereen! 

Feestelijk cadeau
Ga je zelf op visite in december? Geef dan zo’n vrolijk gekleurde kerstster cadeau. Wikkel de pot in mooi papier met een rood lint erom. Dat maakt het net even persoonlijker en feestelijker. 

#816