Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/kerstmis_bloemschikken_kerst

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    woensdag 20 januari 2021

Kerststukjes gemaakt door leden van het bloemschikforum

Kerststukjes van leden:

Rond de kortste dagen van het jaar symboliseerde men vroeger het eeuwige leven met groenblijvende takken. Hiervoor werd dan klimop, sparrengroen, hulst, maretak,... gebruikt. Men haalde een kerstboom in huis en begon die later ook te versieren met slingers en andere kerstdecoraties. Van die eeuwenoude tradities kennen we tegenwoordig nog steeds het gebruik van de kerstboom die in de huiskamer wordt gebracht. Verder worden de woonvertrekken netjes in de kerstsfeer gebracht door het maken van kerststukjes.

Enkele kerststukjes die op ons bloemschikforum werden geplaatst door bloemschikliefhebsters:


Kerstboom door Lysianthus
Kerstboompje in piepschuim vol gestoken met bladeren van de olijfwilg en versierd met een slingertje van engeltjes en sterretjes met bovenop een kerstster.
 


Kerstbol door RVRV
Isomo bol die is bekleed met zand en verf. Onderaan een schoteltje aan vast maken voor de stabiliteit.
Bovenaan een opening maken waarin een potje steekt met steekschuim. Daarin een bloemstuk maken met kerstgroen, rozen en kerstversiering


Eigentijds kerststuk door Els
Gebruikte materialen: ovaal recipiënt + oasis, isomo-ring. De ring bekleden met bladeren van Lychnis coronaria (prikneus) en omwinden met fijne zilverdraad.
Kerststuk opvullen met bloemen en kerstgroen: witte rozen, witte calla, eucalypthus, taxus, viburnum, heidekruid en beetje spar + klein witte kerstversiering.


kerstboom voor op de schouw / schoorsteenmantel door Martien
De kerstboom is gemaakt op een houten ondergrond. Daarop werd mbv een lijmpistool veel coniferengroen gelijmd. Kerstslinger er omheen en klaar. Onderaan afgewerkt met lint.
Opzij staan ook nog 2 bloempotten met verlichting opgevuld met coniferengroen, kleine kerstballen (mat en blinkend) in klimopblad gewikkeld.


Bloemstuk voor Kerst door Rini

 


Tafelstuk met drijfkaarsjes door Mari


Tafelstuk met windlicht door Mari
Platte rieten mand, krans van steekschuim, kerstgroen, zilverspar, grote lotus, gewaxte dennenappels, kleinere en grotere kerstbolletjes en gedroogde vruchten, oesterkleurige glitters.


Biedermeier door Eliane.
Heel veel coniferengroen, dennenappels, kerstballetjes, rozen, sierdistels, klimopbolletjes

Wie weet heeft u met deze foto's wat inspiratie kunnen opdoen om zelf aan de slag te gaan? Indien u een kerststuk of een ander bloemstuk heeft gemaakt, dan kunt u steeds tonen op ons bloemschikforum: BLOEMSCHIKKEN, CREATIEF in de TUIN

#1786