Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/kamerplant_orchidee_ascocentrum

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    maandag 17 januari 2022

Orchidee: verzorging van de Ascocentrum in de huiskamer

ASCOCENTRUM in het kort

Ontelbare bloemen in schitterende kleuren geel, rood paars en oranje maken deze planten, compact en op bomen groeiend, tot opwindende orchideeën. De planten worden net zo verzorgd als de botanische soorten van het geslacht Vanda. Hun bloeiperiode begint aan het eind van de lente en de soort is afkomstig uit de lager gelegen gebieden van de Himalaya, Birma en Tibet. Het is een warmteminnende plant.

orchidee verzorging

ASCOCENTRUM kweken

Ascocentrums,die veel licht en warmte nodig hebben, groeien het best in een kas waar ze direkt zonlicht krijgen(of geef ze 14 tot 16 uur per dag kunstlicht). Een nachttemperatuur van 16 tot 18 Graden C. en dagtemperatuur van 21 tot 29 Graden C. zijn ideaal. Houd een luchtvochtigheid aan van 50 percent. Ze
kunnen op een boomvarenblokje of in een pot worden gekweekt. Gebruik een mengsel van 5 delen boomvaren of schors (barg) en gelijke delen styropor en spagnum. Geef juist genoeg water om het mengsel niet te laten verdrogen.

orchidee ascocentrum kweken

Bemesten doet men het best als volgt: Om de drie keer water geven bemesten met een meststof met een hoog stikstofgehalte voor de planten in pot en een langzaam opnemende korrelmest of een bladspuitbus voor in mandjes groeiende planten. Verpotten als het mengsel verteerd en niet meer waterdoorlatend is. Vermeerder nieuwe planten door uitlopers eraf te halen nadat er meerdere wortels aangegroeid zijn.

orchidee bemesten voedsel geven

#467

Auteur: Jan Dekker