Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/huifkar_huwelijk_versieren

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 16 oktober 2021

Huifkar versieren met bloemen voor een huwelijk

Huifkar versieren met ladynette

Stap 1
De ladynette wordt stevig aan de huifkar bevestigd. Doe dit stevig met sterke binddraad of een andere ijzerdraad zodat het bloemstuk er niet af valt tijdens de rit. Ook al rijdt een huifkar niet zo snel, ze bloemstukken vangen tamelijk wat wind.
Bloemschikken op ladynettes heeft zo zijn voordelen: Allereerst zorgt dit voor een aanzienlijke tijdswinst, want dit is kant-en-klaar voor gebruik. Doordat er een waterreservoir bij zit kan het bloemstuk op voorhand gemaakt worden en het is bovendien makkelijk te dragen door het gebogen netwerk.

huwelijk huifkar versieren

Stap 2
Een lange vliesdoek wordt van de ene ladynette naar de andere gebonden. Dit zorgt als basis voor de versiering. Eventuele vuile randen kunnen hiermee gecamoufleerd worden.

versierde huifkar voor huwelijk

Stap 3
In de vliesdoek worden de Asparagus verdeeld. Asparagus heeft een sierlijke en zachte uitstraling door zijn mooi en frisgroen blad dat sterk lijkt op fijne veren. Deze variant is afkomstig van de familie van de eetbare asperges, maar toch heeft deze soort geen culinaire eigenschappen. Deze variant wordt gebruikt als kamerplant en is vrij eenvoudig te houden.
De fijne Asparagus zal wel snel uit de vliesdoek kunnen waaien, zorg ervoor dat er niet te veel grote loshangende bladeren zijn.

Stap 4
Nu volgen de rozen en de Amaranthus. De rozen worden direct in het steekschuim aangebracht, de Amaranthus hangt er wat onder om het geheel te versieren.

Stap 5
Vervolgens wordt rondomrond het steekschuim een kraagje gemaakt met salalbladeren (ook wel appeltjesblad of patrijsbes genoemd). Salal is een veelgebruikte soort om bloemstukken op te vullen. De bladeren staan alternerend en zijn kort gesteeld. De bovenkant van deze bladeren zijn matglanzend donkergroen. De onderkant is gewoon groen.

Stap 6
Daarna is het de beurt aan de eucalyptusbladeren. Deze worden eveneens tussen het steekschuim verwerkt. Eucalyptusbladeren worden ook vaak gebruikt in huis ter decoratie. Bovendien zijn ze het jaar rond te verkrijgen en dat in ongeveer 150 verschillende soorten.

Stap 7
Werk daarna af met Gypsophila. Gypsophila wordt ook gipskruid genoemd. De kleine bloemetjes van het gipskruid zorgen voor een leuke en afgewerkte combinatie met de rozen.

Stap 8
De lange Asparagustoppen worden vastgemaakt aan het vliesdoek.

Stap 9
Aan de ingang (achteraan de huifkar) wordt een grote strik gemaakt met de uiteinden van de vliesdoek. Deze wordt op zijn plaats gehouden met een grote naald met daarop een champagnekleurige parel.
Zorg er tenslotte voor dat alle materialen goed vastgemaakt zitten. Tijdens de rit kunnen de bloemen loskomen door de wind en het schudden.

huwelijk met een versierde huifkar

Veel plezier!

groetjes

#3090

Auteur: Linda De Bruyne
Floriste - www.hetgroenhoekje.be