Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/het_geheim_van_glashelder_vijverwater

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 18 september 2021

Het geheim van glashelder vijverwater

Heeft u een vijver? Dan klinkt het volgende probleem u wellicht bekend in de oren. Net wanneer uw tuin op zijn mooist is, veranderen algen uw glasheldere vijver in een troebele poel. Gelukkig is hier iets aan te doen!

Een massale groei van zweefalgen (groen water) en draadalgen ontsiert niet alleen uw vijver , het wijst ook op een storing van het biologisch evenwicht en kan de gezondheid van planten en vissen in gevaar brengen. Met  Optima Alg bent u van dit probleem verlost. Dit product legt de stofwisseling van zowel zweef- als draadalgen stil en zorgt zo voor helder water. Het laat geen schadelijke residuen na in de vijver en kan zowel in sier-, vis- als zwemvijvers toegepast worden.

Optima Alg kan zowel gebruikt worden bij de aanwezigheid van algen als om algengroei te voorkomen. Aangezien algen op korte tijd massaal in de vijver kunnen verschijnen en het biologisch evenwicht in enkele dagen tijd volledig kunnen verstoren, is het aangewezen om Optima-Alg preventief toe te passen vanaf begin maart.

Om precies te weten hoeveel product u nodig heeft, is het belangrijk de juiste inhoud van uw vijver te kennen. Wij geven u graag enkele tips om de inhoud van uw vijver te berekenen.

Berekening inhoud vijver

Behandeling tegen algen met Optima Alg

  • optimaliseert het biologisch evenwicht voor helder vijverwater zonder zweefalgen (groen water) of draadalgen
  • absorbeert specifieke golflengten uit het lichtspectrum waardoor algen geen energie meer kunnen aanmaken uit het zonlicht en afsterven
  • laat geen schadelijke residuen na in de vijver, ook niet bij herhaaldelijk gebruik
  • is volkomen veilig voor vissen en waterplanten

Wanneer te gebruiken?

  • Ter voorkoming van algengroei
  • Ter behandeling van algengroei in vijvers
  • Ter behandeling van een sterke algengroei in vijvers
  • Ter behandeling van algengroei in aquaria

Wij wensen u alvast veel vijverplezier

#3977

Bron: DCM
www.dcm-info.be