Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/herfstcombinatie_vuurdoorn

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    maandag 1 maart 2021

Een vurige herfstcombinatie voor op het terras

Een vurige herfstcombinatie voor op het terras

In de herfst vlamt de natuur letterlijk nog een beetje op. Bladeren krijgen hun typische warme herfstkleuren. De zaden en bessen zijn rijp. Met deze herfstpracht kunnen we ook ons terras aankleden.

Maak een mooie creatie in pot van struikjes die juist in de herfst op zijn mooist zijn. Kies voor planten die een contrast met elkaar vormen en speel met verschillende hoogtes.
De vuurdoorn met de felgekleurde oranje bessen is een vurige verschijning. Ze zijn er ook met rode of gele bessen. De bessen komen er aan na de bloei in mei, juni en blijven mooi tot na de eerste vorst. Vogels zoals lijsters, merels en spreeuwen zijn er dol op. Een vuurdoorn doet het niet alleen goed in de tuin, maar ook in pot.


Vlammende Leucothoe
De Leucothoe dankt een groot deel van zijn charme aan de prachtige, vlammende verkleuring van het blad in het najaar.
Het is ook een welkome aanvulling voor op het winterterras, want de planten zijn goed winterhard. Het heestertje is verwant met heide en houdt, net als heide, van zure grond. En wie een groot exemplaar heeft met veel mooie uitlopers: de takken doen het heel goed als decoratie in boeketten en bloemstukken.

Bodembedekker
Maak de bloempot af met een bodembedekkend struikje, zoals de wintergroene Hebe. Hebe doet niet mee met de herfstverkleuring, maar zorgt voor een rustige groene basis.
Bedenk dat de winter er al snel aan komt. Dus zet de planten in een pot die tegen de vorst kan.
 

#762