Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/hebben_je_planten_gele_bladeren

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    woensdag 28 juli 2021

Hebben je planten gele bladeren?

Planten met gele bladeren wijzen meestal op een gebrek aan voeding of een te zure grond (die te weinig kalk bevat). Door jouw planten regelmatig te bekalken en te bemesten, kunnen al heel wat problemen vermeden worden.

Planten hebben echter ook behoefte aan sporenelementen zoals ijzer, mangaan, boor … Ze hebben deze slechts in geringe mate nodig, maar bij een tekort, zullen de bladeren geel verkleuren.

Vooral zuurminnende planten zoals azalea en rododendron, maar ook buxus die aangetast is door schimmel, kunnen vaak gebreksverschijnselen vertonen. Ook lange natte periodes kunnen er voor zorgen dat plantenwortels maar weinig voedingsstoffen kunnen opnemen.

Om dit probleem op te lossen is er DCM Olega® Groen.

 

Bladvoeding Olega Groen

DCM Olega® Groen

Deze complete bladvoeding bestaat uit 2 flesjes die je met elkaar kan mengen en vervolgens met water aanlengt: het ene flesje bevat een bladmeststof met stikstof en ijzer, het andere flesje een bladmeststof met zowel stikstof, fosfor, kalium en andere sporenelementen (boor, koper, ijzer, mangaan, molybdeen en zink). Door dit mengsel rechtstreeks op de bladeren te spuiten, wordt DCM Olega® Groen snel opgenomen waardoor je in een mum van tijd opnieuw mooi groene bladeren verkrijgt.

DCM Olega® Groen voorkomt en verhelpt snel gebreksverschijnselen zoals gele blaadjes of een slechte groei. Bovendien volstaan slechts 2 toepassingen voor een mooi groen resultaat!

#5391

Bron: DCM
www.dcm-info.be