Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/haal_lieveheersbeestjes_en_vlinders_in_je_tuin

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zondag 17 oktober 2021

Haal lieveheersbeestjes en vlinders in je tuin!

Haal lieveheersbeestjes en vlinders in je tuin!

Vlinders en lieveheersbeestjes in de tuin zijn geweldig om te zien! Bovendien vinden je (klein)kinderen het betoverend om te blijven kijken naar een fladderende vlinder of de stippen van een lieveheersbeestje. Je kan de natuur een handje helpen om ze naar je tuin te lokken met de bloemenmengsels van DCM.Vlinders en lieveheersbeestjes in de tuin zijn geweldig om te zien! Bovendien vinden je (klein)kinderen het betoverend om te blijven kijken naar een fladderende vlinder of de stippen van een lieveheersbeestje. Je kan de natuur een handje helpen om ze naar je tuin te lokken met de bloemenmengsels van DCM.

Hoe nuttige insecten in uw tuin aantrekken door middel van een mooi bloemenmengsel?

Wat is biodiversiteit?

Biodiversiteit betekent de variatie aan leven. In de natuur heeft elke vorm van leven een bepaalde functie. Door deze variatie aan leven te verhogen, worden heel wat functies in de natuur opnieuw gestimuleerd, waardoor de natuur terug in evenwicht komt. Soms volstaat een klein gebaar om de biodiversiteit een handje toe te steken.

Door in of rond de moestuin bepaalde bloemen te zaaien kunnen nuttige insecten aangetrokken worden die de schadelijke insecten opeten die het op onze groenten gemunt hebben. DCM ontwikkelde 4 decoratieve Bloemenmengsels die elk een specifieke doelgroep van insecten aantrekken. Een zee van bloemen in harmonieuze kleuren, waardoor de variatie aan insecten in de tuin verhoogt en uw planten op een natuurlijke manier beschermd worden.

De zaden voor de 4 decoratieve bloemenmengsels zijn gemengd met een organisch bodemverbeterend middel van DCM dat het bodemleven in de grond stimuleert. Een actiever bodemleven voorkomt bodemmoeheid en zorgt voor gezonde wortels en gezonde planten. Met de bloemenmengsels van DCM stimuleert u dus de biodiversiteit zowel boven als onder de grond en kan u tot laat in het najaar genieten van prachtige bloemen!

 

DCM Bloemenmengsel Vlinders DCM Bloemenmengsel Vlinders 

Bloemenzaad gemengd met organische bodemverbeteraar.

DCM Bloemenmengsel Vlinders bevat wel meer dan 30 eenjarige en meerjarige bloemenzaden, zoals dille, korenbloem en kaasjeskruid, die allerlei soorten vlinders naar je tuin lokken.

Met organisch bodemverbeterend middel dat de biodiversiteit in de grond stimuleert en zorgt voor gezondere planten.

Aangeraden toepassingsperiode:
Maart tot juli

 

 

DCM Bloemenmengsel LieveheersbeestjesDCM Bloemenmengsel Lieveheersbeestjes 

Bloemenzaad gemengd met organische bodemverbeteraar.

Voor het aantrekken van lieveheersbeestjes gebruik je DCM Bloemenmengsel Lieveheersbeestjes. Een mengsel van 20 verschillende eenjarige en meerjarige bloemenzaden zoals de lupine, meisjesogen en de klaproos.

Met organisch bodemverbeterend middel dat de biodiversiteit in de grond stimuleert en zorgt voor gezondere planten.

Aangeraden toepassingsperiode:
Maart tot juli

#5367

Bron: DCM
www.dcm-info.be