Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/groenten_op_de_barbecue

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    woensdag 1 april 2020

Groenten op de barbecue

Gevulde tomaatjes op de barbecue

Gevulde tomaatjes op de barbecueIngrediënten voor 5 personen

  • 15 tomaatjes
  • 100 g visfilet (bv.wijting)
  • 1 eiwit
  • 50 g room
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie,
  • 50 g gepelde grijze garnalen
  • peper en zout
  • 1 aluminiumbakje voor de barbecue
  • aluminiumfolie.

Bereidingswijze

Snijd de kapjes van de tomaatjes, hol ze voorzichtig uit met een lepeltje, bestrooi de binnenkant met zout en laat ze omgekeerd uitlekken
Mix de visfilet met het eiwit en de room fijn tot een smeuïge massa. Roer er de peterselie onder en breng op smaak met peper en zout. 
Vul de tomaten met deze mengeling. Schik ze in het aluminiumbakje en dek ze af met een vel aluminiumfolie. Zet het bakje op de rand van de barbecue en laat 10 minuten roosteren. Voeg tot slot de gepelde garnalen toe.
Uiteraard kan u de tomaten ook opvullen met schelpdieren (gamba’s, mosselen, krab…).


Witloof op de barbecue

Witloof op de barbecueIngrediënten voor 4 personen

  • 8 stronkjes witloof
  • 1 fijngehakte ui
  • 8 ontpitte rode pepertjes
  • 4 teentjes look
  • ¼ l rode wijnazijn
  • 2 el rietsuiker
  • 2 kl honing
  • 4 el ketchup
  • ½ kl sambal
  • 1 el Provençaalse kruiden

Bereidingswijze

Barbecuesaus: doe alle ingrediënten in een blender en meng tot een fijne saus is bekomen.
Breng eventueel nog extra op smaak met wat peper, zout, suiker of azijn.
Spoel het witloof, laat even uitlekken.
Zorg ervoor dat de stronkjes mooi heel blijven.
Stoom de stronkjes in een stoommandje tot ze gaar zijn (check met een scherp mes).
Rol elk stronkje afzonderlijk in de barbecuesaus.
Bak op de barbecue.
Draai regelmatig om en borstel extra saus erop tot ze mooi bruin zijn.

#3984

Bron: Flandria