Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/grevillea_misty_red

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 16 oktober 2021

Grevillea ‘Misty Red’ als rode exotische snijbloem

Grevillea ‘Misty Red’

 

Wie met kerst met iets speciaals voor de dag wil komen, zou eens moeten zoeken naar Grevillea ‘Misty Red’: een donkerroze, bijna rode exoot.

Grevillea is een van de meest populaire inheemse heesters van Australië. Niet zo vreemd, want de exotische bloemen zijn gevarieerd in vorm en bijzonder kleurrijk. Bovendien trekken veel Grevillea-soorten nectardrinkende vogels aan. De plant is nauw verwant aan Banksia en Protea. Alle soorten hebben geveerde, grijsgroene bladeren, waardoor de plant ook wel bekend staat als ‘zilvereik’. Grevillea ‘Misty Red’ is een hybride kruising van G. banksii, die al meer fraaie kruisingen heeft opgeleverd, zoals de geelroze ‘Misty Pink’.

De eigenlijke bloemen van Grevillea ‘Misty Red’ zijn tamelijk klein, maar geclusterd. De donkerroze, bijna rode, bloeiwijze doet denken aan een borstel: een mooie blikvanger in kerstarrangementen en -boeketten. De stevige takken zijn prima houdbaar: twee weken. Hun lengte bedraagt gemiddeld 60 tot 70 centimeter.

Familie:
Grevillea is familie van de Proteaceae.

Soorten:
Er wordt geen onderscheid gemaakt in soorten.

Grevillea ‘Misty Red’

Verzorgingstips:
Snij de takken schuin aan en zet ze in warm water met snijbloemenvoedsel voor heesters.
De minimale temperatuur voor deze snijbloemen ligt tussen de 2 en 10 graden Celsius. De bloem kan last hebben van koele temperaturen, waardoor hij een zwarte kleur krijgt.

Top 8 cultivars:

  • 'Spiderman'
  • 'Ivanhoe Bronze'
  • 'Misty Red'
  • 'Yovel'
  • asplenifolia
  • 'Misty Pink'
  • 'Honey Gem'
  • 'Cal Gem'

Verklaring van de naam:
Deze snijbloem is genoemd naar Ch. Fr. Greville, een van de stichters van de Royal Horticultural Society te Londen. Hij voerde een aantal exotische planten in Engeland in.

Grevillea ‘Misty Red’

Belangrijkste kleuren:
Geel/oranje en roze/rood zijn de belangrijkste kleurennuances.

#1755

Bron: Mooiwatplantendoen
www.mooiwatplantendoen.nl