Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/gerechten_voor_soepen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 4 juli 2020

Zelfgemaakte soep met broccoli, tomaten en champignons

Broccoliroomsoep met pancetta

Broccoliroomsoep met pancettaIngrediënten voor 4 personen

  • 900 g Flandria-broccoli
  • 2 kleine sjalotjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 l melk
  • muskaatnoot
  • piment poeder
  • 2 dl room
  • 6 dunne sneetjes pancetta of bacon
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Schil de sjalotjes, hak ze fijn en laat ze fruiten in een kookpot met olijfolie en een snuifje zout.
Gaar enkele broccoliroosjes in gezouten water en verfris onder koud stromend water. Bewaar deze om de soep af te werken.
Giet de melk in de kookpot en breng aan de kook.
Doe de broccoliroosjes erbij, zet het vuur laag en laat ze sudderen gedurende 20 minuten, tot ze goed gekookt zijn.
Mix en breng op smaak met peper, muskaatnoot, piment poeder en room. Wenst u een krachtigere smaak, voeg dan een bouillonblokje toe.
Laat de sneetjes pancetta ongeveer 2 minuten roosteren onder de ovengrill, tot ze knapperig zijn. Doe ze in stukjes.
Giet de warme velouté in enkele koppen. Doe er een beetje peper van de molen bij, de geroosterde plakjes pancetta, en versier met de apart gehouden broccoliroosjes.


Tomatenappelsoep met kaas-eimengeling

Tomatenappelsoep met kaas-eimengelingIngrediënten voor 4 personen

  • 150 g gemalen Passendale Prelude
  • 2 kg tomaten
  • 4 appelen (niet te zuur)
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 teentje knoflook
  • el olijfolie
  • 1 l groentebouillon
  • 1 el tomatenpuree
  • peper en zout
  • 2 eieren
  • verse oregano

Bereidingswijze

Was de tomaten en appelen en snij ze in kleine blokjes. Snipper de ui en snij de bleekselderij in dunne reepjes. Fruit deze even aan samen met het fijngesnipperde knoflookteentje. 
Blus het geheel af met 1 l kokend groentebouillon en voeg de tomaten, -puree en de appelen toe.
Laat nog zo'n 20 min. sudderen. Mix de soep fijn en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Maak van de eieren en de geraspte kaas een mengsel en giet dit in één keer aan de soep toe en blijf goed kloppen.
Schenk nu de soep in koppen en voeg nog wat gemalen kaas en oregano toe.


Champignonroomsoep

ChampignonroomsoepIngrediënten voor 4 personen

  • 250 g champignons
  • 30 g boter
  • 1 ui
  • 2 sjalotten
  • 40 g bloem
  • 1 ½ liter vlees- of gevogeltebouillon 
  • 1 dl room of melk
  • 1 eierdooier
  • fijngehakte peterselie of kervel of waterkers

Bereidingswijze

Spoel de champignons. Snijd ze in schijfjes en stoof ze gaar in een weinig boter. Smelt de overige boter en voeg de fïjn gesneden ui en sjalotten bij en laat even fruiten. Roer er de bloem onder en leng aan met de bouillon en laat even doorkoken. Voeg de gestoofde champignons en het stoofvocht toe en breng op smaak. Werk de soep af met eierdooier en room of melk. Versier met fïjngehakte peterselie.

#4204

Bron: Flandria