Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/geitenkaastaart

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    maandag 1 juni 2020

Geitenkaastaart met venkel en pistachenoten

Nodig?
- een bladerdeegtaartbodem of een brokkeldeegtaartbodem
- 2 venkels
- een 20- a 30-tal pistachenoten (mogen geroosterde en gezouten zijn tenzij je niet veel zout mag eten)
- 125 ml room (mag gerust soyaroom of magere room zijn)
- 3 eieren
- 250 gr geitenkaas (van die droge die je kunt verkruimelen is makkelijkst te verwerken, maar deze met een bebloemde korst kun je ook gebruiken)
- een scheutje Ricard of Pastis of Ouzo (anijsaperitief) 

Hoe maak je het klaar?
- oven op 220° voorverwarmen
- venkels schoonmaken en in kleine stukjes van +- 1,5 cm snijden
- in stomer laten gaar worden en dan goed laten uitlekken of eventueel stoven in wat boter, of koken
- bladerdeeg of brokkeldeeg in taartvorm doen
- pistachenoten pellen en ook bruine pel verwijderen, fijn hakken
- hele eieren met mixer los kloppen
- room er bij doen en ook scheutje anijsdrank

- venkel en gehakte noten mengen en op taartbodem doen
- hierover de mengeling van ei, room + peper (geen zout als het gezouten pistachenoten zijn)
- dan verkruimel je de geitenkaas hierover . Werk je met geitenkaas met bebloemde pel dan snij je gewoon dunne schijven en leg die op de mengeling

20-25 min. bakken in een oven op 220°

Als je wil kun je er ook een beetje gerookte zalm in stukjes bij doen maar dan zeker geen zout in je mengeling doen. Maar je zou er ook hesp kunnen bij doen

Ben je niet zo sterk aan de smaak van anijsdrank, laat die gewoon weg. Het is ook lekker zo.


SMAKELIJK

#920

Auteur: Nigella