Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/gazon_herstellen_en_diepgroen_zonder_maaien

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zondag 9 augustus 2020

Herstellen gazon & minder maaien

De laatste weken heeft het gazon afgezien door de lange periode zonder regen. Het gevolg is een gazon dat volledig ontsierd wordt door gele plekken. Bovendien groeit het gazon niet meer dicht waardoor onkruid plaats krijgt om zich te vestigen.

Met het oog op de recente neerslag en de weersvoorspellingen voor de komende dagen, is het nu het ideale moment om het gazon weer de nodige voeding te geven. Wanneer je dit niet doet, riskeer je tegen het najaar een nog slechtere situatie te krijgen met onkruid- en in de winter mosvorming tot gevolg.

Het is nu het ideale moment voor een zomerbemesting. Hierdoor wordt je gazon beter bestand tegen een droge zomer en herstelt het zich ook sneller na de droogte.

Strooi daarom nu DCM Gazonmeststof: geeft het gazon gedurende 100 dagen opnieuw de nodige voeding om snel groen te kleuren en een dichte zode te vormen. Strooi de meststof bij voorkeur wanneer er regen wordt voorspeld.

DCM gazonmestDCM Gazonmeststof

100 dagen evenwichtige voeding voor het gazon.

Verrijkt met magnesium voor een blijvend diepgroene graskleur. 

Ideaal voor jonge, recent aangelegde gazons en als basisbemesting voor bestaande gazons. Verrijkt met magnesium voor een blijvend diepgroene graskleur.

Toepassing: 0,5 - 1,5 kg / 10m²

Wist je dat de organische stof in DCM Gazonmeststof wordt door het bodemleven omgezet in humus?  Humus verbetert de structuur en het vochthoudend vermogen van de grond waardoor inworteling en het microbieel bodemleven gestimuleerd worden en voedingselementen beter worden vastgehouden.

 

Meer info: bekijk hier 

#5380

Bron: DCM
www.dcm-info.be