Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/frisse_gerechten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    donderdag 20 februari 2020

2 overheerlijke gerechten

Komkommer en verse geitenkaas met gegrilde rode peper

Komkommer en verse geitenkaas met gegrilde rode peperIngrediënten voor 6 personen

  • 2 komkommers in de lengte in dunne plakjes gesneden 
  • 250 g verse geitenkaas
  • een paar eetlepels yoghurt
  • 1 klein handvol geplukte muntblaadjes
  • peper en zout
  • 1 gegrilde rode peper, vel verwijderd 
  • olijfolie

Bereidingswijze

Pureer de geitenkaas met de muntblaadjes en net voldoende yoghurt zodat je een smeuïge maar niet lopende textuur hebt. Breng op smaak met peper en zout.
Dep de komkommerplakjes goed droog en hou 2 reepjes apart. Strijk elk van de resterende plakjes in met een dun laagje geitenkaas. Maak dan 2 stapeltjes van ongeveer 6 plakjes elk en eindig met de niet-ingesmeerde plakjes. Snij de komkommers in porties met een scherp mes. 
Deze hoeveelheid is voldoende voor 6 porties als licht voorgerecht. 
Pureer de gegrilde rode peper met een paar eetlepels olijfolie.
Breng op smaak met zout en peper en serveer met de komkommer.


Toast schimmelkaas met veldsla

Toast schimmelkaas met veldslaIngrediënten voor 4 personen

  • 4 sneetjes toastbrood of melkbrood
  • 4 stukjes schimmelkaas van 25 g (bv Pas de Bleu)
  • 4 takjes verse oregano
  • Scheutje olijfolie
  • Peper
  • Handvol veldsla

Bereiding

Laat de toasts even roosteren in de oven : 4 min op 200°C (blijf bij de oven). Haal uit en laat even afkoelen. Besprenkel de toast met wat olijfolie, schik er de kaas bovenop en de blaadjes oregano. Kruid met flink wat peper. Plaats in de oven (200°C) tot de kaas gesmolten is.

#4724

Bron: Flandria