Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/engerlingen_bestrijden_gazon

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 24 juli 2021

Engerlingen

engerlingen in het gazonEngerlingen zijn de larven van de familie van de bladsnuitkevers. Hieronder zitten een aantal zeer gekende kevers. Denk maar aan de meikever, junikever, rozenkever en sallandkever of Hoplia. De meeste schade van deze kevers wordt veroorzaakt door de larven, engerlingen genaamd. Deze beesten hebben hun naam niet gestolen en worden vaak verward met emelten maar emelten zijn de larven van de langpootmug.

Uiterlijk verschillen deze twee al sterk van kleur en bovendien hebben engerlingen duidelijk poten en een wit lichaam met bruine kop. Emelten zijn eerder grijsbruin van kleur en is het zeer moeilijk kop van staart te onderscheiden. Ook poten ontbreken bij deze  larven.

Naast deze bodeminsecten zijn er ook nog de koperworm (ritnaald) en een aantal vliegenlarven die aan de wortels van onze gewassen kunnen gaan knagen.

Al deze moeilijk te bereiken larven kunnen in de moestuin worden bestreden met Pychlorex 5G. denk er dus aan wanneer u een stukje gazon wil omvormen tot een moestuintje dat je bij het planten van bijvoorbeeld aardbeien, uien, prei  en bloemkolen Pychlorex 5G inwerkt. Doe dit bij het planten in het voorjaar maar ook bij bijvoorbeeld late bloemkolen in het najaar.

product ter bestrijding van engerlingen in het gazon

Op regelmatige basis doet Garden Alert® waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij de opkomst van engerlingen nauwlettend in het oog. Dit alles om dit u tijdig te melden zodat u hen een stap voor te blijven.

Garden Alert® is een uniek en gratis waarschuwingssysteem dat u gedurende het seizoen constant op de hoogte houdt van alle ziekten en plagen die kunnen voorkomen in zowel moes-, fruit- als siertuin.

Een waarschuwingsbericht van Garden Alert® geeft u een korte omschrijving van de ziekte en/of plaag gedocumenteerd met een aantal foto’s en een bestrijdingsadvies op maat. Zo’n bericht stelt u in staat de ziekte en/of plaag op een heel eenvoudige manier te herkennen. Op deze manier kan je door een minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen een optimaal resultaat bekomen. Het is immers zo dat wanneer de schade reeds goed zichtbaar is meer behandelingen noodzakelijk zijn en dat de schade soms nog moeilijk te herstellen is.

Door hier te klikken bekom je een unieke code voor gratis inschrijving op Garden Alert®. Je hoeft enkel nog je e-mail adres in te vullen op de website en u bent geregistreerd. Gratis, eenvoudig, snel en efficiënt omgaan met uw tuinproblemen!

#2560

Bron: Edialux
www.edialux.be