Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/eenvoudige_tomatenrecepten

Eenvoudig te maken recepten met tomaten

Cherokee chocolate met warme camembert.

Tomaten spoelen, afdrogen en in schijfjes snijden. Een camembert van een goede kwaliteit nemen die wel in een houten verpakking zit. Het beschermpapier verwijderen. De camembert terug in het houten doosje steken. De oven voorverwarmen op ± 200 graden. Het doosje ongeveer een twintigtal minuten in de oven plaatsen. De korst blijft rond de kaas, die nu wel lopend geworden is. De kaas in het midden met een lepeltje openmaken.

Met brood serveren, samen met de tomaten.

Gevulde tomaten met gehakt

Ik denk dat dit recept door iedereen wel gekend is. Maar er is een heel eenvoudig trucje. Onderaan in de pyrexkom of inox-kom strooit men een tas rijst. Daarop worden de gevulde tomaten geplaatst. Tomaten geven zeer veel vocht af, nu wordt dit vocht opgeslorpt door de rijst. Als de bereiding klaar is heeft men opeens een volledige maaltijd, zonder dat de tomaten zwemmen in het vocht. De rijst zal ook een lekkere smaak van tomatensaus en van gebakken vlees hebben.

Tomatenboter

  • 100 gram boter
  • 1 soeplepel zelfgemaakte tomatenpuree
  • Zout, peper, paprika
  • Naar keuze: gemalen kaas of citroensap of een scheutje maderawijn.

Roer de boter tot room, voeg er de tomatenpuree bij, peper en zout.

Voeg naar keuze gemalen kaas, citroensap of wijn bij.

Neem een sandelolie en maak een rolletje van de boter, goed aandrukken.

Leg dit een paar uur in de koelkast.

Nu kan men zeer gemakkelijk ronde schijfjes van de boter snijden. 

Kan dienen op koude gerechtjes zoals toast of op een gebakken stuk vlees of op warme vis.
 

Wie belangstelling heeft voor meer recepten kan zich inschrijven voor het ontvangen van de gratis nieuwsbrief: het tomatenblad.

 


#687

Auteur: Rita de Clercq