Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/een_zomer_zonder_zorgen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 4 december 2021

Een zomer zonder zorgen met DCM Castanea Coverchips

DCM Castanea Coverchips

Voor gazons is ons Belgisch klimaat ideaal: er valt jaarlijks meer dan genoeg neerslag om het gras te voorzien van voldoende water. Deze hoeveelheid water is echter niet mooi verdeeld over het jaar. Lange droge periodes, zoals in het voorjaar en de zomer, kunnen veel stress veroorzaken voor het gras. Het zal zijn mooie donkergroene kleur verliezen en kan zelfs geel worden. Om het gazon in goede conditie te houden, kan beregenen zinvol zijn. Beregen één of twee keer per week, bij voorkeur vroeg in de ochtend of 's avonds vanaf 20 uur. Het is beter om minder vaak te beregenen met voldoende water, dan dagelijks een zeer kleine hoeveelheid water te geven. Het is belangrijk dat de ondergrond voldoende vochtig gehouden wordt en niet alleen de toplaag.

Een permanent vochtige toplaag op een droge ondergrond leidt immers tot luie wortels en een zwakke grasmat. Beregen niet bij felle zon of bij hete temperaturen.

Gebruik in de borders DCM Castanea Coverchips om de bodem te beschermen tegen felle waterverdamping tijdens droogteperiodes en tegen hevige regenbuien. DCM Castanea Coverchips is een 100 % natuurlijk product afkomstig van houtsnippers van kastanjehout. Deze houtsnippers zijn ideaal geschikt als decoratieve en efficiënte bodembedekker. Bovendien voorkomt een laagje DCM Castanea Coverchips onkruidgroei en worden sterke temperatuurschommelingen gebufferd.

DCM Castanea Coverchips DCM Castanea Coverchips hebben geen verzurende werking en het restproduct kan in de bodem ondergewerkt worden. (verpakkingen: 60 liter)
  • 100% natuurlijk product afkomstig van kastanjehoutsnippers
  • voorkomen onkruidgroei en beschermen de bodem tegen temperatuurschommelingen
  • krijgen een mooie grijze kleur (zoals hekwerk en afsluitingen), hebben geen verzurende werking en het restproduct kan in de bodem ondergewerkt worden
  • harde houdsoort dus verteert zeer traag

Toepassing: strooi een laagje van 3 tot 8cm dik, dit kan het hele jaar door gebruikt worden.

Tuintip: afdekmaterialenTuintip afdekmaterialen:

Steeds vaker wordt gekozen om de bodem tussen de planten af te dekken met natuurlijke materialen. Zo droogt de bodem minder snel uit en wordt onkruidgroei op een milieuvriendelijke manier onderdrukt. Onkruid wieden is veel minder nodig, waardoor u zowel tijd als arbeid kan besparen.

DCM Castanea Coverchips: bekijk de video

Fijne snippers die mettertijd mooi grijs verkleuren, waardoor de planten in uw border nog beter uitkomen.

#4439

Bron: DCM
www.dcm-info.be