Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/een_magische_tuin_dina_deferme

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zondag 25 juli 2021

A magical garden - Dina Deferme

a magical garden - dina defermeDe uitgestrekte privétuin (4 hectare) van tuin- en landschapsarchitecte Dina Deferme bevindt zich in Stokrooie, een landelijk dorpje vlakbij Hasselt in het noordoosten van België. De realisatie ervan begin in 1991 (het duurde 4 jaar voordat de tuin werd opengesteld) en zal haar hele leven voortduren, want de tuin is altijd in beweging. Hij is haar therapie en houvast. De tuin gaf haar de wil te overleven na een zwaar ongeval. Ze ontwierp hem met hart en ziel, en Tony, haar levensgezel, realiseerde hem met al zijn liefde voor haar. Dit is wat je voelt als je er door wandelt: die liefde, de passie, de tuinkunst, het verdriet, al die menselijke emoties zul je in dit paradijs ervaren!

Haar tuin heeft een grote aantrekkingskracht. Omdat hij zoveel charme en rust uitstraalt, wordt hij bezocht door mensen van over de hele wereld. Zelf in China wordt hij bestempeld als één van de mooiste van Europa!

Dit boek gaat over deze tuin en de ervaringen die Dina er tijdens de jaren van aanleg heeft opgedaan. Het bevat heel veel beeldmateriaal, plannen en schetsen. De prachtige foto's zijn van de hand van 's werelds topfotografen, Johan Demeester en Robert Mabic. De korte, bondige tips zijn gouden regels voor de hedendaagse tuinier. Boeiende plantencombinaties, niet alleen uit haar eigen tuin, maar ook uit de prachtige tuin van haar tuinvriendin Annie Meeuwissen, zullen je doen watertanden en aanzetten om de handen in de grond te steken.

Dina nam het belangrijkste bloeiseizoen onder de loep en daar zijn superbeelden van gemaakt. Zo is iedere maand tussen maart en september in een afzonderlijk hoofdstuk beschreven en een leidraad. Van de herfst en de winter vindt de lezer een beeldimpressie en een samenvatting van de belangrijkste klussen die er te doen zijn.

Het boek is in twee talen uitgebracht, zodat ook buitenlandse tuinvrienden kunnen meegenieten van dit uniek verhaal. Het is een handige hulp in (tuin)noodgevallen!

dina deferme - de magie van een tuin

Uit het boek: Magie van een tuin -  A magical garden door Dina Deferme

#5568

Bron: Lannoo Uitgeverij