Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/compo_mooie_tuin_2010

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zondag 17 oktober 2021

COMPO - Mooiste tuin van het land 2010

Mooiste tuin van België ligt in Sint-Pauwels

COMPO maakt winnaars wedstrijd bekend
André De Cauwer en Godelieve Rombaut hebben de wedstrijd ‘De mooiste tuinen van het land’ gewonnen. Dat was een gezamenlijk initiatief van COMPO, de website tuinadvies.be en het tijdschrift Hobbytuin. Als internationaal marktleider in tuinproducten, potgrond en professionele meststoffen speelt COMPO in op een duidelijke tendens. “Steeds meer mensen maken van hun tuin een echte parel, een prachtig plekje om te ontspannen en te genieten.”


Overhandiging trofee 'Mooiste tuin van het land' door Dhr. Englebert (Compo) aan Mevr. Rombaut.

Uiteraard is niets zo subjectief als ‘schoonheid’. De jury had dan ook vooral oog voor de ‘ziel’ van de tuin, voor de harmonie en voor de originaliteit. “De oppervlakte of de mate van verfijning speelden minder een rol”, zegt Laurent Englebert van Compo. “We waren vooral op zoek naar liefhebbers met passie voor tuinieren en gevoel voor tuinieren en esthetiek. Steeds meer amateurtuiniers maken van hun tuin een echt pareltje, waar ze terecht trots op mogen zijn. Hen wilden we in de bloemetjes zetten, want ze zijn een stimulans en inspiratie voor anderen.”

Dat bleek uit het grote aantal inschrijvingen en de positieve respons van de deelnemers. “Net zoals met het koken is er een soort renaissance van het tuinieren aan de gang. Het doet deugd dat zo veel mensen intensief en op een gepassioneerde manier met hun tuin bezig zijn”, zegt Englebert. “Volgend jaar komt er dus zeker en vast een nieuwe wedstrijd.”

Voor elk wat wils
André en Godelieve zijn alvast in de wolken met hun hoofdprijs: een garden party voor tien personen ter waarde van 2000 euro. “Een mooie bekroning van onze inspanningen”, aldus de opgetogen winnaars. “Onze tuin is bijna veertig jaar oud en heeft een symmetrisch grondplan. Hij omvat vaste plantenborders op kleur, een rozentuintje, een wintertuin, terrassen, zithoekjes, waterpartijen, een knus tuinhuis, een serre, een groenten- en kweektuin, een weide met loofbomen en een hoogstamboomgaard.”

Hun tuin werd uiteindelijk gekozen uit de vier genomineerden die na de tweede ronde overbleven. Laurent Engelbert: “Die hadden in feite allemaal kunnen winnen, maar het echtpaar De Cauwer wist een waw-gevoel te creëren voor zowel de leek (vele bloemen en kleurgroepen), de tuinliefhebber (gewaagde plantencombinaties, vele zithoekjes, waterpartijen en tuindecoraties) én de tuinspecialist (zeldzame plantensoorten).”

Over Compo
COMPO is internationaal marktleider in producten voor tuin- en plantenverzorging voor huis en tuin en gespecialiseerde professionele meststoffen.

#2700

Auteur: Compo
COMPO. Mooie planten zonder moeite.
www.compo.be