Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/compo_floranid_gazon_bemesten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 18 september 2021

COMPO Floranid® Gazonmeststoffen

Voordelig en op milieuvriendelijke wijze je gazon bemesten Met COMPO Floranid® Gazonmeststoffen

Met COMPO Floranid® GazonmeststoffenHeel stilletjes mogen we er weer aan beginnen denken: meer zon, aangename temperaturen, de tuin die ontwaakt. Met COMPO Floranid® Gazonmeststoffen kunt u het gazon in recordtijd in optimale conditie te brengen. Geen doffe gele plekken en geen onkruid of mos, maar mooi en stevig gras dat blaakt van gezondheid. Vooral met de nieuwe minerale korrels met Isodur®-technologie bewijst COMPO definitief dat een minerale meststof niet slecht hoeft te zijn. Integendeel!

De voordelen van COMPO Floranid® in een notendop

 • Hier is de volgorde van de elementen veranderen. Dit gedeelte stond oorspronkelijk onderaan
 • Milieuvriendelijke meststof : geen uitspoeling in het grondwater dankzij een geleidelijke vrijgave van de voedingsstoffen onder invloed van zon en regen
 • Heel lage dosering : slechts 3 kg/100 m² in vergelijking met minimum 10 à 15 kg/m² bij organische meststoffen
 • Rijk aan voedingsstoffen: elke korrel bevat namelijk alle vereiste voedingselementen voor een gelijkmatige groei zonder groeistoten
 • Langdurige werking van 3 maanden: goede startwerking en gelijkmatige langdurige werking van 3 maanden
 • Werkzaam bij lage temperaturen vanaf 5°C: dankzij het unieke Isodur-principe kan deze meststof al bij temperaturen vanaf 5°C gebruikt worden (in tegenstelling tot organische meststoffen die een bodemtemperatuur van minimum 15°C nodig hebben)

Vooroordelen rond minerale gazonmeststoffen

“Minerale meststoffen vervuilen het milieu. Ik verkies een organische meststof.” Het wordt zo vaak gezegd, maar toch hebben ook organische meststoffen enkele minpunten. Typerend is hun ‘piekwerking’, waardoor er bij het verteringsproces plots meer voedingsstoffen vrijkomen dan wat het gazon kan opnemen. Dat geeft dan weer een verhoogd risico op uitspoeling en grondwatervervuiling. Bovendien beginnen ze pas goed te werken bij een gemiddelde bodemtemperatuur van 12 à 16°C. De minerale Floranid®-meststof met Isodur®-technologie bewijst dat het ook anders kan!

Het geheim van COMPO Floranid®

compo floranid met isodurHet geheim van de nieuwe COMPO Floranid® gazonmeststoffen? De unieke Isodur®- technologie. Deze zorgt niet alleen voor een zeer snelle startwerking, maar ook voor een langdurige en gelijkmatige werking van 3 maanden. Elke korrel is een zorgvuldige mix van voedings- en sporenelementen die volgens de behoeften van het gras worden vrijgegeven. Zo worden de typische ‘groeistoten’ vermeden. Het gazon krijgt de tijd om alle elementen op te nemen waardoor er zo goed als geen uitspoeling optreedt en de bodem dus niet belast wordt. Extra troef is dat de meststof werkt vanaf een bodemtemperatuur van 5°C. Kortom, nog voor de lente volledig aanbreekt, kan iedereen binnen de 7 dagen een diepgroen en stevig gazon hebben.

Assortiment

Binnen het Floranid®-assortiment biedt COMPO, naast de aanleg- en onderhoudsmeststof, ook een meststof met onkruidbestrijder en een meststof met mosbestrijder. Zo sla je 2 vliegen in 1 klap!

compo floranid

 • COMPO Floranid® Gazonmeststof voor Aanleg en Onderhoud:
  Beschikbaar in doos van 3 kg (voor 100 m²), zak 7,5 kg voor 250 m² en zak 12 kg voor 400 m².
 • COMPO Floranid® Gazonmeststof met Onkruidbestrijder:
  Beschikbaar in doos van 3 kg (voor 100 m²), zak 7,5 kg voor 250 m² en zak 12 kg voor 400 m².
 • COMPO Floranid® Duo Gazonmeststof met Antimos:
  Beschikbaar in emmer van 6 kg (voor 200 m²)

Resultaat: een stevig en diepgroen gazon in 7 dagen.

#3872

Auteur: Compo
COMPO. Mooie planten zonder moeite.
www.compo.be