Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/compo_bio-meststof_met_schapenwol

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    donderdag 11 augustus 2022

Nieuwe natuurtalenten : Compo bio-meststof met schapenwol

Met directe en langdurige werking van 5 maanden

COMPO Benelux lanceert een nieuwe biologische meststof met langdurige werking op basis van schapenwol met het doel de plantengroei gedurende het ganse seizoen te stimuleren.

Dit exclusieve productieproces vereiste 2 jaar intensief onderzoek om de brute schapenwol om te vormen tot een meststof. Een formule die niet enkel exclusief is, maar ook zeer innovatief!

Waarom schapenwol?
Een groot deel van de schapenwol vindt na het scheren geen nuttige bestemming door de hoge verwerkingskosten. Toch kan de schapenwol voor andere doeleinden worden gebruikt : de vezels van de ruwe schapenwol zijn namelijk heel rijk aan voedende elementen die traag worden
vrijgegeven en dus perfect geschikt zijn voor een langdurige organische bemesting van tuin? en balkonplanten.

Sterk waterabsorberend vermogen
De meststofkorrels kunnen tot 2 x hun eigen gewicht aan water absorberen en vasthouden. De korrels zwellen op, de bodem krijgt een luchtige structuur en de planten worden zo optimaal verzorgd tijdens lange periodes van droogte. Dit resulteert in een stevige groei, een prachtige bloei en een rijke oogst in de moestuin.

Korrels met directe en lange werking van 5 maanden
Dankzij COMPO Benelux krijgt de ruwe schapenwol een nuttige en duurzame bestemming. De schapenwol wordt samen met andere organische elementen (zoals vinasse, melasse) tot gebruiksklare meststofkorrels geperst die in de bodem kunnen worden ingeharkt.

dé meststofinnovatie 2015 : biologische meststoffen met schapenwol

#4692Compo

Auteur: Compo
COMPO. Mooie planten zonder moeite.
www.compo.be

Terug naar boven icoon