Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/citroen_en_citroensap_als_afslankmiddel

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    donderdag 15 april 2021

Citroen en citroensap als afslankmiddel

Wanneer je op zoek gaat naar alle soorten middeltjes om af te slanken, dan kom je wellicht ook eens tegen dat citroensap goed zou zijn om af te slanken. Maar wat is hier nu echt aan en wat zijn fabeltjes?

Powerfruit of superfood inzetten bij het afslanken

citroen afslanken powerfruitSuperfood of powerfruit is de term die gebruikt wordt bij voedingsmiddelen die veel van de essentiële voedingsstoffen bevatten om op een gezonde manier te leven. Daarbij komt dat superfoods ideaal zijn om overtollige kilootjes weg te werken. Bekende superfoods zijn onder andere: rode biet, spirulina, chlorella,...

Maar ook citroen wordt gerekend onder de superfoods omdat ze een reinigende werking hebben. Citroensap heeft een zeer lage pH (zuur) en dat helpt om de maaltijden sneller te kunnen verteren. De stofwisseling van jouw lichaam zal sneller verlopen en ook de darmen profiteren van een grote schoonmaakbeurt door het citroensap.

citroensap als afslankmiddelDoordat citroenen boordevol vitaminen zitten en zo veel energie bevatten daalt de zin om vaak te snoepen. Minder ongezonde tussendoortjes helpt opnieuw om extra kilo’s kwijt te raken.

Citroenen puur eten is voor de meesten te zuur. Daarom is het beter om de citroen te persen, het sap in een glas water te doen en dan op te drinken. Doe er geen suiker bij om het minder zuur te maken, want dat is dan weer niet gezond.

Let ook op met de schil van citroenen. Deze worden vaak behandeld om langer vers te blijven. Wanneer je dus een schijfje citroen in jouw thee doet of in water kunnen deze ongezonde stoffen in de drank terecht komen.

Niks dan voordelen dus. Of toch ook niet?

gebit en citroensapEr wordt ook gezegd dat citroensap niet goed is voor de tanden. Dit klopt, maar niet helemaal. Veel hangt af van de frequentie waarbij de tanden blootgesteld worden aan het zure sap.

Eigenlijk verschilt citroen in wezen niet veel meer met frisdranken zoals bijvoorbeeld cola. Cola is eigenlijk bijzonder zuur (pH 1), maar er wordt danig veel suiker aan toegevoegd dat dit niet meer zo smaakt.

Tanden die worden blootgesteld aan een zuuraanval hebben een natuurlijk glazuurherstel in de daaropvolgende uren. Wanneer er de hele dag door nieuwe zuuraanvallen komen, krijgt het gebit geen kans om te herstellen en slijt het af.

Gezond afslanken is eigenlijk bewust omgaan met voeding en liefst in combinatie met sporten.
Letten op de voeding en liefst wat ongezonde voeding afzweren. Citroensap kan een onderdeel van de positieve voeding zijn. Maar enkel en alleen citroensap (al dan niet opgelost in water) drinken is een crashdieet dat bij Hollywood-sterren geliefd is. Het is al gebleken dat er bij extreme diëten vaak negatieve gevolgen zijn.

#4671

Auteur: Karel
Redactie Tuinadvies