Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/cactussen_kamerplanten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    donderdag 22 oktober 2020

Cactussen zijn ideale kamerplanten die niet zoveel verzorging nodig hebben

Stoer en eigenzinnig, dat is vaak de eerste indruk die een cactus maakt.

Tel er de opmerkelijke vormen, decoratieve doorns, felgekleurde bloemen en onderhoudsvriendelijkheid bij op, en cactussen lijken meteen een stuk minder stekelig. De cactussen die je in de tuincentra kan kopen zijn doorgaans makkelijk in de omgang en stralen humor uit. Het zijn dan ook ideale planten, die met een minimum aan verzorging ons toch verwennen met massa's bloemen.

Woonplant van de maand

Makkelijk!
Cactussen zijn er in verschillende vormen en maten. Eén cactus is eigenlijk geen cactus, ze zijn het leukst als er een paar bij elkaar staan. Zet net als in de natuur verschillende formaten bij elkaar in een grote schaal. Maak zo een klein, stekelig binnentuintje. Ze kunnen in de volle zon en zijn dol op de droge lucht van centrale verwarming. Een ideale plant voor onze goed geïsoleerde huizen dus.

 

Bloeien
Wanneer je cactussen het hele jaar door af en toe water geeft, zullen ze niets te kort komen. Wanneer je echter wilt dat ze bloeien dan kun je een truc toepassen. Zet de cactus tussen oktober en maart op een onverwarmde plek in huis en geef ze nauwelijks tot geen water. Als reactie zal de cactus proberen te overleven en bloemen krijgen, waaruit zich zaden ontwikkelen. Na de bloeiperiode mag de plant weer op een warme plek en –afhankelijk van de grootte van de plant- eenmaal per twee tot vier weken water. Deze methode is het proberen waard, maar werkt niet bij alle soorten cactussen.

  Info over cactussen  

Cactussen algemeen

Cactussen bestuiven

cactus: Gymnocalycium 
     

Cactussen jaarkalender

Cactussen ongedierte

Cactussen potgrond
     

Cactussen verpotten

cactussen als hobby 

verspenen van cactussen
 
#985