Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/buxusbladvlo_gespot_op_7042014

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    vrijdag 3 april 2020

Buxusbladvlo: wat te doen?

Beste Tuinliefhebber,

Op regelmatige basis doen wij waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij ook het gazon nauwlettend in het oog. Dit alles om schimmels en dierlijke belagers zoals insecten en mijten tijdig aan u te melden en hen een stap voor te blijven. Nu is het ideale moment aangebroken om verder vermelde ziektes en plagen aan te pakken om zo met een minimum aan product een optimaal bestrijdingsresultaat te bekomen.

Advies: 7 april 2014 - Bericht 4

Er wordt momenteel gewaarschuwd voor volgende ziektes en plagen:

Buxusbladvlo

Takluizen op coniferen

Bladluizen op rozen

Rupsen op Carpinus

Nu in de kijker: Bodeminsecten in de moestuin

Schade van de buxusbladvlo uit zich in de alom gekende lepelvormige vergroeiingen van de topblaadjes. Deze bladvlo legt haar eitjes in het najaar tussen de knoppen die dienen uit te lopen in het voorjaar. Momenteel zijn deze eitjes volop aan het ontluiken en de jonge larven van de bladvlo beginnen dan ook aan de jonge scheuten te zuigen. Om schade te voorkomen is het dus aangewezen om een behandeling niet langer uit te stellen. Er komt maar één generatie voor per jaar dus met een tweetal behandelingen (10 à 14 dagen tussen) nu in het voorjaar blijven u geliefde buxusplanten gevrijwaard van enige schade.

     

Bestrijdingsadvies:
Buxusbladvlo kan perfect bestreden worden met CONSERVE. Het is aangewezen niet te lang te wachten om een behandeling uit te voeren. De larven gaan naarmate ze ouder worden wasachtige vlokken uitscheiden die waterafstotend zijn. Zo wordt het dus moeilijker om de bladvlooien te raken en zal het bestrijdingsresultaat niet optimaal zijn.

Conserve® Garden


Waarschuwingssysteem tegen ziekten in de tuinOp regelmatige basis doet Garden Alert® waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij de opkomst van ziektes en plagen nauwlettend in het oog. Dit alles om dit u tijdig te melden zodat u hen een stap voor te blijven.

Garden Alert® is een uniek en gratis waarschuwingssysteem dat u gedurende het seizoen constant op de hoogte houdt van alle ziekten en plagen die kunnen voorkomen in zowel moes-, fruit- als siertuin.

Een waarschuwingsbericht van Garden Alert® geeft u een korte omschrijving van de ziekte en/of plaag gedocumenteerd met een aantal foto's en een bestrijdingsadvies op maat. Zo'n bericht stelt u in staat de ziekte en/of plaag op een heel eenvoudige manier te herkennen. Op deze manier kan je door een minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen een optimaal resultaat bekomen. Het is immers zo dat wanneer de schade reeds goed zichtbaar is meer behandelingen noodzakelijk zijn en dat de schade soms nog moeilijk te herstellen is.

Door hier te klikken bekom je een unieke code voor gratis inschrijving op Garden Alert®. Je hoeft enkel nog je e-mail adres in te vullen op de website en u bent geregistreerd. Gratis, eenvoudig, snel en efficiënt omgaan met uw tuinproblemen.

#4300

Bron: Edialux
www.edialux.be