Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/buxus_of_laurier_bemesten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    woensdag 1 december 2021

Heb je je buxus of laurier nog niet bemest?

Dan is het nu de tijd. Geef deze planten nu een goede dosis voeding zodat ze na de snoei ook weer snel compact dichtgroeien en hun mooie diepgroene kleur behouden. Door de planten te voeden maak je ze ook sterker en weerbaarder tegen ziekten en plagen.

DCM Meststof Laurier & Bladhoudende Heesters

DCM Meststof Laurier & Bladhoudende Heesters 

Een laurier, evenals andere bladhoudende heesters, bemest je met DCM Meststof Laurier & Bladhoudende Heesters. De aangepaste samenstelling met zowel stikstof, fosfor als kalium zorgt voor glanzende bladeren en de extra toegevoegde magnesium voor een groene bladkleur gedurende heel het seizoen. Zorgt voor een evenwichtige groei gedurende meerdere maanden. Toepasbaar in de biotuin.

Toepassingsperiode: maart tot juli

DCM Meststof Buxus

DCM Meststof Buxus 

Buxusplanten zijn kalkminnend en kan je beter bemesten met DCM Meststof Buxus. Deze meststof is samengesteld uit zowel snelwerkende als langwerkende organische grondstoffen voor een compacte, volle groei. Bovendien bevat DCM Meststof Buxus al wat kalk, wat zeer belangrijk is voor deze plant. Het magnesium zorgt voor frisgroene, gezonde blaadjes.
Dankzij de toegevoegde kalk is deze meststof ook geschikt voor andere kalkminnende planten. Toepasbaar in de biotuin.

Toepassingsperiode: maart to juli

Buxus snoeien... doet buxus compact groeien

buxus snoeien

Als u enkele grondregels in acht neemt, zijn gewone buxusboompjes gemakkelijke planten die door iedereen die dat wil in vorm gehouden en geknipt kunnen worden.

Buxus snoeien doet u in principe uitsluitend in de maanden zonder ‘r’, van mei tot augustus dus. Begin september mag ook nog. De buxus kan zich dan nog voldoende herstellen voor de winter intreedt.

Snoei uw buxus bij betrokken weer of op een schaduwrijke plaats. Wanneer u snoeit bij intense zon, bestaat de kans op bladverbranding.

Gebruik bij het snoeien een vlijmscherpe snoeischaar. Dit geeft veel minder snoeischade. Door uw buxus voor het snoeien nat te spuiten, zal de schaar nog soepeler doorheen de takjes glijden. Dit voorkomt bovendien verbranding van de gesnoeide toppen. Lange hagen kan u best snoeien met een elektrische snoeischaar. Neem de lengte van het blad van de elektrische snoeischaar niet te lang, een kort blad is beter wendbaar.

Begin steeds met de zijkanten en snoei pas nadien de bovenkant van een haag. Voor gladgeschoren hegjes maakt u best gebruik van een touw.

Hoe vaker u buxus snoeit, hoe compacter de structuur van de haagjes en hoe mooier de snoeivorm wordt. Een correcte bemesting na de snoeibeurt zorgt ervoor dat de struiken zich snel herpakken.

#5363

Bron: DCM
www.dcm-info.be