Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/bloembollen_planten_herfst_bollen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 8 mei 2021

Bloembollen planten in de herfst, genieten in het voorjaar van de vele bloemen

Bloembollen plant je in het najaar

Tuin zoekt kleur!

Door in het najaar bloembollen te planten komt er vanaf januari kleur in de tuin. Juist in een periode dat de meeste tuinen er kaal en saai uitzien, zorgen bloembollen voor een kleurrijke start van de lente! Bekende lentebodes als narcissen, tulpen, blauwe druifjes en krokussen mogen daarom niet ontbreken in de sfeervolle Hollandse of Vlaamse lentetuin.


Bloembollen kun je ook in potten of kuipen planten om de gasten al vroeg in het voorjaar met een bloemetje te verwelkomen.

Lenteboost

Wanneer je in de herfst bloembollen plant, krijgt de tuin een lenteboost. Uit de bollen komen namelijk de mooiste en verrassende bloemen. Door te kiezen voor bloembollen met dezelfde kleur krijgt de tuin een rustige maar krachtige uitstraling. Een mix van verschillende kleuren zorgt voor een vrolijke en uitbundige tuin. Bij een ‘warme’ winter is er al bloei vanaf januari!

planten van bloembollen is niet moeilijk
Het planten van bloembollen is kinderlijk eenvoudig

Bloembol van het Jaar

Er is één bloembol die zich dit najaar mag verheugen in extra belangstelling: de Nectaroscordum of Bulgaarse ui. Deze is namelijk uitgeroepen tot dé Bloembol van 2008. De bijzondere en paarskleurige bloem doet denken aan een zweefmolen en door zijn hoogte (90 cm) vormt de bol een waar kunstobject in de tuin. Na de bloei trakteert de Bulgaarse Ui je op decoratieve zaaddozen. Daarnaast komt de Bulgaarse Ui elk voorjaar weer opnieuw tot bloei!

Bloembollen planten

Bloembollen plant je in het najaar. De vuistregel is dat bloembollen tweemaal zo diep worden geplant als de bol hoog is. Op de meeste bloembolverpakkingen staat precies aangegeven wat de bloeitijd, de beste standplaats en plantdiepte is.

bloembollen planten in het najaar
Bloembollen planten doe je twee maal zo diep als de bol hoog is.

#1691

Bron: IBC