Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/bicajoux_kamerplanten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    maandag 24 januari 2022

Bicajoux® een totaal nieuw assortiment bloeiende kamerplanten.

Bicajoux® een totaal nieuw assortiment bloeiende kamerplanten.

Denis-Plants uit Lochristi brengt dit najaar onder de merknaam Bicajoux® een totaal nieuw assortiment bloeiende kamerplanten op de markt. Na 10 jaar onderzoek, in samenwerking met het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) en ondersteund door het instituut voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT), wordt deze nieuwkomer aan het grote publiek voorgesteld.

Dubbele sierwaarde
Het unieke aan deze plant is de dubbele sierwaarde. Vandaar ook het woord ‘bi’ in de naam. Een ravissante bloeiwijze in combinatie met een opmerkelijke bladtekening zorgt er voor dat de consument er ‘dubbel sierplezier’ aan beleeft.

In het gamma zitten zowel grote als kleine variëteiten. De verschillende kleurschakeringen en bladtekeningen zorgen ervoor dat ieder z’n gading vindt. Het Bicajoux-assortiment omvat de Mamba Pink, Mamba White, Cobra Pink, Anaconda Green en Anaconda Pink. De plant bloeit diverse maanden door en de bloeiwijzen hebben een lange houdbaarheid. Door het bossige bladerdek en markante bladtekeningen blijft de plant zelfs zonder bloemen zijn aantrekkelijkheid behouden.

Blikvanger in de huiskamer
De ‘ca’ in de naam duidt aan dat het om planten gaat uit de Calathea-familie, een schaduwminnende plantengroep. Dit maakt dat de Bicajoux® in het midden van de huiskamer of in een schaduwrijke hoek een prachtige blikvanger is.#2240