Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/betulia_op_balkon_en_terras

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    donderdag 28 oktober 2021

Betulia doet het goed als kamerplant, maar kan ook bloeien op terras en balkon.

Betulia kan ook bloeien op terras en balkon.

Betulia is familie van de Begonia. Michel Bégon (ontdekker van de Begonia) vond de eerste Begonia's op het eiland Santo Domingo (tegenwoordig de Dominicaanse Republiek) in 1690.

Als woonplant of balkonplant is de Betulia nog een onbekende naam. Maar dat gaat niet lang duren. Deze volle, uitbundig bloeier ziet er niet alleen prachtig uit, ze is nog veelzijdig ook. De Betulia voelt zich namelijk overal prima thuis; zowel binnenshuis als buiten op het balkon of terras. Ideaal, want met mooi weer geniet je er lekker buiten van, maar mocht de zomer toch wat natter uitvallen dan geef je de Betulia een mooi plekje in de woonkamer. Dat is dubbel genieten van deze veelzijdige beauty!

Buitengewoon
De Betulia is vrij nieuw op plantengebied. Het is een prachtig bloeiende plant die verkrijgbaar is in de kleuren rood, roze en wit. Het voordeel van de Betulia is dat je deze uitbundige bloeier al vanaf april kunt kopen en er binnenshuis van kunt genieten tot de kans op vorst verdwenen is. Daarna kan hij naar buiten om het balkon of terras op te fleuren. Zeker voor iemand die graag iets ‘nieuws’ wil geven, is een Betulia een aanrader. Wanneer je de uitgebloeide bloemen zo nu en dan verwijderd, heb je er extra lang plezier van. Ze combineren prachtig met andere zomerbloeiers en kuipplanten; dat is driedubbel genieten! Het leukste is om er gewoon twee te halen; één voor binnen en één voor buiten!

Verzorgingstips:

  • plaatsen in halfschaduw, uit de wind
  • potgrond voldoende vochtig houden
  • één tot twee keer per week wat water geven
  • één keer per week bemesten
  • uitgebloeide bloemen verwijderen, dit verlengt de bloei

 

Betulia-weetjes  

  • beschikbaar in de kleuren: wit, roze en rood
  • geschikt voor buiten van april tot september
#1079