Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/bereidingen_met_aardappel

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 6 juni 2020

Aardappellasagne en aardappelpannenkoek

Aardappellasagne met spinazie en verse zachte kaas

Aardappellasagne met spinazie en verse zachte kaasIngrediënten voor 4 personen

  • 8 Vastkokende aardappelen
  • 400 g spinazie
  • 700 g verse zachte kaas
  • 200 g gemalen kazen
  • 3 dl melk
  • 50 g bloem
  • 70 g boter
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180C. Stoof de spinazie in de olijfolie. 
Kruid met peper en zout en knijp goed uit. 
Meng er de uitgelekte ricotta onder. 
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van 3 mm. 
Beboter een ovenschaal met de helft van de boter. 
Leg er een laag aardappelplakjes in. 
Spatel er vervolgens een laag (1 cm) van het spinaziemengsel op. 
Herhaal dit tot de ingrediënten zijn opgebruikt.
Smelt de rest van de boter. 
Voeg beetje bij beetje de bloem toe en blijf roeren tot je een roux krijgt. 
Doe er vervolgens melk bij en laat al roerend doorkoken tot de saus gebonden is. 
Kruid met peper en zout en meng er de gemalen kaas onder. 
Giet de kaassaus over de lasagne en bak hem gedurende 20 min. in de oven. 
Serveer meteen. 


Aardappelpannenkoek

AardappelpannenkoekIngrediënten voor 4 personen

  • 3 middelgrote, vastkokende aardappelen, geschild en geraspt
  • 1/4 ui, versnipperd
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter

Bereidingswijze

Voeg de geraspte aardappelen, ui, ei, bloem, zout en peper samen in een kom. Meng het geheel goed. Verhit de olijfolie op een middelmatig vuur in een wok of grote koekenpan.Stort het mengsel in cirkels in de pan en bak het in ongeveer drie minuten per kant goudbruin.
Laat ze uitlekken op papier en serveer ze meteen.

#4151

Bron: Flandria