Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/bemesting_het_hele_jaar_door

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zondag 25 juli 2021

Bemesting het hele jaar door

Net zoals dit bij mensen het geval is, hebben uw planten regelmatig een gezonde en evenwichtige voeding nodig om in topconditie te verkeren.

De meststoffen van DCM bieden uw planten precies wat ze nodig hebben. Elke meststof heeft immers een specifieke formule, die meestal uit 5 hoofdbestanddelen bestaat:

De kwaliteit van een meststof schuilt in de onderlinge verhouding van deze elementen en in de grondstoffen waarmee ze is opgebouwd. Klassieke meststoffen zijn vaak chemisch. Bij DCM kiezen we bewust voor natuurlijke, organische grondstoffen. Deze worden in de bodem door de mirco-organismen afgebroken en geven hun voedingsstoffen geleidelijk vrij, volgens de behoefte van uw planten. Het restproduct van dit verteringsproces is humus. Humus zorgt op zijn beurt voor een luchtige, kruimelige bodemstructuur met een optimale lucht-/waterverhouding voor een gezonde groei van uw planten.

Niet alleen de samenstelling van de meststof, maar ook de vorm en de grootte van de meststofkorrel bepalen de efficiëntie van de bemesting. DCM MINIGRAN® TECHNOLOGY maakt het verschil!

Door de MINIGRAN® TECHNOLOGY van DCM zijn alle meststofkorreltjes homogeen samengesteld, waardoor ze allemaal dezelfde voedingselementen bevatten en dezelfde werkingsduur hebben. Bovendien isMINIGRAN® een gebruiksvriendelijk en proper korreltje dat u kan uitstrooien zonder stof- en geurhinder.

Reden te over dus om uw tuin te bemesten met de organische plantenvoeding van DCM.

 

 

Tips om dit najaar nog aan te planten:

https://be.dcm-info.com/nl/hobby/product/254/dcm-vivimusr-universeel/Het najaar is een ideale periode om allerlei vaste planten, sierheesters, struiken en bomen aan te planten. De grond is immers nog vrij warm en voldoende vochtig , waardoor de plantenwortels extra gestimuleerd worden om zich te ontwikkelen. De planten hebben bovendien nog een aantal weken de tijd om zich voor te bereiden op de winter. Het stevige wortelstelsel dat ze in het najaar nog ontwikkelen, zal ervoor zorgen, dat deze planten veel vroeger en beter gaan groeien in het voorjaar.

Laat bij het aanplanten echter niets aan het toeval over en bereid de bodem zorgvuldig voor. Door bij het aanplanten  DCM Vivimus® Universeel in de plantput aan te brengen, zorgt u voor voldoende humus en voeding in de bodem.  DCM Vivimus® Universeel is namelijk een humusrijke, organische bodemverbeteraar die alle grondstoffen bevat om de ideale groeiomstandigheden te creëren voor een snelle inworteling en een geslaagde aanplanting.

Wapen je gazon tegen de winter:

Een diepgroen gazon zelfs tot diep in de winter, ja zeker, het is mogelijk. In de winter is uw gazon onderhevig aan extreme weersomstandigheden zoals vorst en veel neerslag. Een dichte grasmat in het najaar zorgt ervoor dat uw gazon goed de winter doorkomt.

Gedurende de zomer krijgt het gazon het meestal flink te verduren. Spelende kinderen, droogte en sport zijn maar enkele invloeden die op het gazon inwerken. Na een droge zomer moeten de meeste grasmatten zich herstellen. Kale plekken waar door de droogte en betreding het gras grotendeels is verdwenen, krijgen best een duwtje in de rug om zich vóór de winter weer helemaal te vullen met gras. Een bemesting van het gazon met een aangepaste formule is daarom erg belangrijk.

Ideaal voor een wintersterk gazon is de  DCM Organische Gazonmeststof voor het Najaar (NPK 8-4-15). Wanneer uw gazon in het voorjaar een stapje voor heeft, krijgen onkruid en mos minder kans om zich te ontwikkelen.

#3649

Bron: DCM
www.dcm-info.be