
Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/appelrecepten
Appel: enkele receptjes
Appeldessert
Voor de bovenlaag:
Werkwijze:
Smeer een vuurvaste schotel in met zachte boter.
Rasp de appels zeer grof.
Meng met de rozijnen en het citroensap.
Smelt de boter en roer de ingrediënten van de bovenlaag erdoor en strooi deze over de appels.
Bak 30 minuten op 180 graden.
Gedroogde appelketting om op te snoepen.
Was de appels.
Snij ze in heel fijne schijfjes.
Smeer er en beetje citroensap over en droog ze op de centrale verwarming.
Je kan de schijfjes aan een koordje rijgen en zo laten drogen.
Vroeger deden de kinderen zo'n appelketting rond hun nek en knabbelden ze regelmatig zo’n appelschijfje op.
Appelthee
Van deze appelschijfjes kan je ook thee maken.
Leg 3 schijfjes in je kop en giet er kokend water over.
Doe er een mespunt kaneel bij.
Laat 5 minuutjes trekken en haal de appelschijven eruit.