Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/anthurium_andreanum_spice

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    woensdag 26 januari 2022

Anthurium Andreanum Grp Spice blijft tot 1 maand goed houdbaar op vaas

De supergrote en fel gekleurde bloemen van Anthurium Spice hebben de vraag naar deze trendy exoot in een jaar tijd flink doen stijgen.

Een hartvormig knalrood schutblad met groene oren en een paarsrode spadix staat natuurlijk garant voor ‘spicy’ bloemwerk. De bloem heeft bovendien een XXL formaat van 15 tot 22 centimeter. Logisch dat Spice de hitlijsten van de Anthurium aan het bestormen is.

Naast een pittige kleurstelling biedt Anthurum Spice langdurig plezier: de houdbaarheid bedraagt maar liefst meer dan 30 dagen. De steel is en blijft gedurende het vaasleven sterk genoeg om de zware bloem met trots te dragen.
 

Familie
De Anthurium hoort bij de grote familie van de Araceae.

Soorten
Anthurium andreanum is de enige soort die herkenbaar op de veiling wordt verhandeld.

Verzorgingstips

 • Verwijder het flesje, snij met een scherp mes circa vijf centimeter van de steel af en zet de bloem in een schone vaas met schoon water.
 • Anthurium heeft geen snijbloemenvoedsel nodig, maar verdraagt het wel. Bij gemengde boeketten kan daarom zonder bezwaar snijbloemenvoedsel worden gebruikt.
 • De bloem in de huiskamer zetten: een temperatuur van 18 tot 22 graden Celsius is ideaal. De minimumtemperatuur bedraagt 15 graden Celsius.

Top 10 Anthurium (snij)

 1. ‘Tropical’
 2. ‘Midori’
 3. Pistache
 4. ‘Acropolis’
 5. Choco
 6. Calisto
 7. ‘Fantasia’
 8. Champagne
 9. Avo Danielle
 10. Cheers

Verklaring van de naam
Anthurium (van anthos = bloem en oura = staart), betekent letterlijk ‘staartbloem’. Andreanum verwijst naar de Franse tuinarchitect E. Fr. Andre, redacteur van de "Revue Horticulture", naar wie de hybride in 1876 werd genoemd.

Belangrijkste kleuren Anthurium (snij)
Anthurium is verkrijgbaar in de kleuren rood, groen, roze, crème, bruin, wit, tweekleurig, zalm en paars.

Bekend van de speciale dag(en)
Valentijnsdag, Moederdag en Kerst.

#987