Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/andre_goemaere_tuinaanleg

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 31 juli 2021

ZILVER in de categorie met tuinen tussen 250 m² en 1000 m² (2009)

'De Vlaamse Tuinaannemer' is de naam van een promotieproject voor het beroep van tuinaannemer. De werkgroep achter dit project bestaat uit afgevaardigden van de tuinaannemersverenigingen die Vlaanderen telt. Jaarlijks organiseren zij gezamenlijk een wedstrijd waarbij professionele tuinaannemers zich kunnen inschrijven met één project in de categorie 'particuliere tuinen' met drie oppervlaktecategorieën: nl. kleiner dan 250 m², tussen 250 en 1000 m² en groter dan 1000 uitgevoerde m².

Hier volgen foto's en uitleg bij het ZILVER  in de categorie met tuinen tussen 250 m² en 1000 m² (2009)

In de schaduw van de notenboom

Ook over de taalgrens mag de Vlaamse tuinaannemer zijn kunsten tonen. De opdrachtgevers wensten het zicht op de straat te behouden, maar meer privacy in de achtertuin. De notenboom van de buren moest beslist in het tuinplan worden betrokken.

 

Vanaf de straatkant loopt een rechtlijnig pad langs buxusparterres en onder een laan van bolesdoorns naar de voordeur. Halverwege mag langszij op een klein terras een bronzen beeld even alle blikken stelen.

Organische plantvormen, wuivende grassen en voornamelijk wit bloeiende vaste planten maken de voortuin tot een rustgevend geheel. Een naar lavendel geurend pad langszij biedt toegang tot de achtertuin.

Deze is bewust opgedeeld in twee tuinkamers. Grenzend aan de keuken ligt een ruim terras in Aziatische blauwe steen.

Halfhoge beukenhagen onttrekken het tuinhuis aan het oog en laten je blik rusten op de majestueuze notenboom van de buren. Een tweede zichtas doorkruist het perceel en eindigt op een kunstwerk. In de aanpalende tuinkamers kunnen kinderen naar hartelust spelen op het gras. De sobere beplanting langszij kleurt wit tijdens de zomermaanden en blijft in het najaar charmeren met gevarieerde bladvormen.

Contactgegevens van de tuinaanlegger

André Goemaere

Viridis bvba
Maandagstraat 12
9660 Brakel
Tel.: 055 42 02 41
GSM: 0475 39 32 22

#2243