Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/al_aan_uw_aardappelen_gedacht

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zaterdag 24 juli 2021

Al aan uw aardappelen gedacht?

Succesvol aardappelen telen

Overweegt u om zelf aardappelen te kweken? Wacht dan niet te lang om het pootgoed uit te kiezen. Zeker wanneer u op zoek bent naar een specifieke variëteit. In de meeste tuincentra zijn alle variëteiten momenteel al volop beschikbaar. Door uw pootaardappelen nu alvast aan te kopen, profiteert u niet alleen van dit ruime aanbod, maar heeft u bovendien nog voldoende tijd om de knollen te laten kiemen.

Voorgekiemde aardappelen zullen sneller oogstklaar zijn. Ze hebben immers al scheutjes gevormd nog voor ze geplant worden. Om de plantaardappelen goed te laten kiemen, legt u ze best naast elkaar in bakjes. Zet ze vervolgens gedurende een drietal weken op een koele plek (ca. 10° C) en zorg ervoor dat ze voldoende licht krijgen. In de tussentijd kan u het perceel voor de aardappelen alvast plantklaar maken.

Van zodra de grond dan warm genoeg is en er geen nachtvorst meer is, kan het gekiemde pootgoed de grond in. Bij het aanplanten doet u er goed aan voldoende kalium in het plantgat mee te geven. Kalium, ook bekend onder de naam potas, bevordert immers de vruchtvorming en zorgt voor dikke, stevige en smakelijke aardappelen.

Ook belangrijk is het aanaarden bij het aanplanten. Op die manier zorgt u er voor dat de aardappelen geen natte voeten krijgen wat de kans op ziekten vermindert. Voor de bemesting van uw aardappelplanten tijdens het planten en aanaarden kan u  DCM Organische Meststof voor Aardappelengebruiken. Met deze kaliumrijke, puur organische voeding geeft uw aardappelplanten gedurende meer dan 100 dagen de nodige energie om veel en lekkere aardappelen te produceren.

DCM Organische Meststof voor Aardappelen

DCM Organische Meststof voor Aardappelen

samengestelde organische meststof NPK 5-4-15

  • speciaal samengestelde voeding voor de teelt van aardappelen, op basis van natuurlijke grondstoffen
  • rijk aan kalium voor grote, stevige en smakelijke aardappelen die lang houdbaar zijn
  • toepasbaar in de biotuin

Toepassingperiode: maart -> juni
Dosis: 0,8 - 1,2 kg/10 m² of 20 g/plant

VIDEO: Minigran® technology

DCM Organische meststof met MINIGRAN® technology bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen voor dikke, stevige en smakelijke aardappelen.

Tuintip:

De grondslagen voor gezonde groenten uit de eigen groentetuin? De grondslagen voor gezonde groenten uit de eigen groentetuin?

Niets is lekkerder dan groenten uit eigen tuin. Steeds meer mensen kiezen hierbij voor organisch telen omdat dit niet alleen gezonde groenten op ons bord brengt, maar ook beter is voor het leefmilieu. Daarom heeft  DCM Organische Meststof voor Groenten ontwikkeld, de organische meststof met een complete samenstelling (6-4-12 + 3 MgO). 

>> Lees meer info over succesvol tuinieren.

#4245

Bron: DCM
www.dcm-info.be