Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/afrodisiacum_voedsel_eten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    zondag 29 maart 2020

Groenten en fruit als afrodisiacum om lust en liefde op te wekken

Groenten en fruit… garantie voor een sensuele appetijt?

Aphrodite was in de Oudheid de godin van de vruchtbaarheid, de zinnelijke liefde en de schoonheid. Een afrodisiacum is dan ook een ‘geslachtsdrift stimulerend middel’ en als het voeding betreft dus iets wat naast de gewone appetijt ook de seksuele lust opdrijft.
De kaart op Valentijnsdag staat dan ook vaak ‘bol’ van gerechten met al of niet vermeende afrodisiaca zoals oesters, truffels, kaviaar, chocolade, paddenstoelen, selder, tomaat…
Maar klopt er iets van dit verhaal?

groente met vreemde rondingen

Veel van deze zinnenprikkelende eigenschappen zijn gebaseerd op een visuele gelijkenis met een aantal organen of erogene zones bij de mens. Dit afleiden van eigenschappen op basis van het uitzicht, noemt men ook wel de signatuurleer.
Rode zuring was bijvoorbeeld goed voor het bloed, en planten die min of meer gelijkenis vertonen met de mannelijke of vrouwelijke geslachtsorganen worden dan beschouwd als stimulerend bij de seksuele omgang.
Deze leer maakt natuurlijk sprongen die de nuchtere wetenschappers op vandaag de wenkbrauwen doen fronsen.

Desalniettemin zijn wij ervan overtuigd dat de nodige porties op het bord, aanstekelijk kunnen werken.
Verleidelijke kleuren, mooie en zelfs wellustige vormen, een maaltijd die sterkt maar licht verteerbaar is… houden een belofte in voor straks.

Een pikante peper blijkt zelfs de afscheiding van endorfines te bevorderen waardoor je vanzelf al wat euforisch wordt. Ook de hartslag wordt door chilipepers sneller, waardoor het lichaam geactiveerd wordt.
De asperge levert vitamine E, een vitamine dat de afscheiding van sekshormonen stimuleert.
Bovendien zorgt dagdagelijks gebruik van fruit en groenten voor een gezond lichaam, toch wel een eerste vereiste voor (veel) seksueel plezier.
Een maaltijd met veel fruit en groenten maakt je niet slaperig, in tegenstelling tot een teveel aan vlees en alcohol. En geef toe, een partner die als een blok naast je in slaap valt, biedt nu ook niet meteen de meest erotische aanblik.
En tenslotte, Flandria-kwaliteit maakt ons zo welgezind dat we én met liefde de maaltijd bereiden én met plezier van alles proeven… een liefde die automatisch overslaat op de bevoorrechte tafelgenoten.

#2365

Bron: Flandria