Geprint vanhttps://www.tuinadvies.nl/artikels/aardappelen_voor_iedereen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.nl   /    woensdag 23 juni 2021

Aardappelen voor iedereen

Aardappelen kwekenAardappelen kweken kan echt iedereen. Je hoeft zelfs niet altijd een tuin te hebben. Maar om de plant goed te verzorgen moet je eerst weten hoe een aardappel groeit.
Aardappelen kun je nu al voorkiemen. Op een lichte en warme plaats (vanaf 10°C) vormen de knollen kleine korte kiemen. Dit geeft je aardappelplant een snelle start na het poten en een groeivoorsprong van 2 weken. Vanaf maart kan je vroege rassen al in de grond stoppen tot 10 cm diep. Voorzie een goede drainage door DCM Lavakorrel 0-3 mm onder de knol te strooien.

Na 4 weken is het loof al goed opgeschoten en moet je aanaarden. Dit betekent dat je opnieuw een laag van 10 cm bovenop de plant legt. Vanuit de ondergrondse delen van de stengels groeien dan nieuwe knollen. Tijdens het aanaarden doe je er goed aan om  DCM Organische meststof Aardappelen toe te voegen. Deze meststof is uiterst geschikt voor het telen van aardappelen en voorziet in de hoge kaliumbehoeften van de plant. De kalium (potas) zorgt namelijk voor veel en stevige knollen.

DCM Organische Meststof Aardappelen

samengestelde organische meststof NPK 5-4-15
speciaal samengestelde voeding voor de teelt van aardappelen, op basis van natuurlijke grondstoffen

  • speciaal samengestelde voeding voor de teelt van aardappelen, op basis van natuurlijke grondstoffen
  • rijk aan kalium voor grote, stevige en smakelijke aardappelen die lang houdbaar zijn
  • toepasbaar in de biotuin

Toepassingsperiode: februari - juni (0,8 - 1,2 kg/10 m²)

Organische Meststoffen

 

Wist je dat...

je ook zonder tuin eenvoudig aardappelen kweekt, een terras is voldoende. Neem een oude zak of emmer en voorzie deze van drainage-gaten. Vul de zak of emmer met  DCM Potgrond Groenten & Kruiden, poot een drietal aardappelen en strooi een 10-tal cm potgrond bovenop. Telkens wanneer de scheuten een 15 cm uit de grond schieten rol je de zak verder open en strooi je potgrond bij. Na 100 dagen snij je de zak open en word je verrast door een zak vol aardappelen.

#4696

Bron: DCM
www.dcm-info.be