menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Nu nog confituur maken van rabarber

hamamelis

Hamamelis

Zou je nu nog confituur mogen maken van rabarber - heb vanalles gelezen ivm oxaalzuur, dat je best vanaf eind juni niet meer oogst (?). Het 'probleem' is dat mijn planten momenteel weer geweldig veel mooie dikke stengels hebben, en ik het zonde vind om die gewoon te laten afsterven (omdat de confituur veel te lekker is)!


Jan
zondag 25 augustus 2013 - 10:13
Driez

Driez

Als je ze goed schilt, en niet elke dag een volle pot leeg eet, zal dat oxaalzuur wel zo'n probleem niet zijn. Wij hebben ons daar nooit veel van aangetrokken. Ik heb me eens laten vertellen dat je moet aanzoeten met ahornsiroop. Daar zou calcium inzitten, wat het effect van oxaalzuur nog wat mindert.
zondag 25 augustus 2013 - 13:46
svoffel

Svoffel

Ik heb dat ook gedaan, maar laat het eerst trekken met suiker en dan op een zacht vuurtje laten koken.
Duurt wat langer maar ze is even lekker
zondag 25 augustus 2013 - 13:49

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon