Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Zou je nu nog confituur mogen maken van rabarber - heb vanalles gelezen ivm oxaalzuur, dat je best vanaf eind juni niet meer oogst (?). Het 'probleem' is dat mijn planten momenteel weer geweldig veel mooie dikke stengels hebben, en ik het zonde vind om die gewoon te laten afsterven (omdat de confituur veel te lekker is)!
Als je ze goed schilt, en niet elke dag een volle pot leeg eet, zal dat oxaalzuur wel zo'n probleem niet zijn. Wij hebben ons daar nooit veel van aangetrokken. Ik heb me eens laten vertellen dat je moet aanzoeten met ahornsiroop. Daar zou calcium inzitten, wat het effect van oxaalzuur nog wat mindert.