Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Hallo! Ik ben redelijk nieuw hier op het forum, maar heb toch een vraagje. Wij hebben op de moestuin flink wat aardbeienplanten staan, die inmiddels ook flink aarbeien leveren. Heerlijk Maar we krijgen het niet weggegeten. Afgelopen dagen heb ik al 6 potten jam gemaakt. Zijn er nog mensen die tips hebben wat ik nog meer met de aardbeien kan doen om er het hele jaar plezier van te hebben? aardbeien die bevroren zijn geweest vind ik niet lekker. En door verhitting kan ik zelf dus alleen jam recepten vinden.
[afbeelding verwijderd niet-https] op ons leerrijke, gezellige en zwaar verslavende tuinadviesforum!!
Ingevroren aardbeien zijn alleen nog lekker om jam van te maken. Een andere manier om ze te bewaren, behalve invriezen of jam ken ik ook niet. Aardbeien bewaren maar enkele dagen! Heb je al eens gegoogled met 'aardbeien bewaren'? Misschien vind je op die manier toch nog iets, al zou het me wel verwonderen.
kun je ze niet met stroop opleggen of zo en aangezien aardbeien hee veel water bevatten kun je er mischien wel sap van maken?? of pureren,pitjes uitzeven en coulis van maken?die kan je dan wel invriezen verkopen,uitdelen??
Op alcohol en suiker met wat witte wijn en een prima likeurtje van trekken na enkele weken te consumeren en in een fles met schroefdop nog lang houdbaar . Of Smoothies van maken of milkshakes of zoals Cetinel al aangaf van het sap misschien ijsthee met andere vruchten erbij.....voor sangria....of taarten bakken en verkopen of weggeven. groetjes Charelke
Doe ik ook liever...bewerkte aardbeien verliezen hun frisse 'vers' smaak en dat lust ik absoluut niet! Het enige wat ik nog wèl zou doen is die 'coulis', dat behoudt de 'vers' smaak van de aardbei en kan je makkelijk invriezen en weer gebruiken op allerlei dessertjes, hhmmmm, lekker!!!!
Ik vergat ook nog de aardbeisorbet, makkelijk te maken en zàlig! Aardbeien met suiker mixen, in diepvriesdoos in de freezer zetten en dan óm het uur, met een mes (niks anders!) dooreen roeren. Goed de zijkanten telkens met de rest mengen. Vergeet het niet te doen om het uur of je krijgt een blok die je niet meer kapot krijgt! Als je het goed doet heb je na een paar uur een lèkkere sorbet van verse aardbeien! Dàt kan je in geen enkele winkel kopen, zóóóó lekker!!
Bedankt voor het meedenken. Zelf meteen opeten is natuurlijk heerlijk. En weggeven doe ik ook graag. Maar dan nog hou ik steeds over. Coulis had ik nog niet bedacht. De volgende heb ik al snel gevonden. Simpel en lekker lijkt me
Hier een receptje voor aardbeiencoulis +/- 250ml:
250 gr aardbeien 2 el poedersuiker 2 tl citroensap 1-2 tl Grand Marnier (naar keuze)
Maak de aarbeien schoon en pureer ze in een keukenmachine, doe de rest van de ingrediënten erbij en mix tot een gladde saus, je kan ze nog zeven als je wil.
aardbeien schoonmaken, pureren ( of heel fijn of wat minder fijn) beetje sinasappelsap toevoegen, ietwat suiker naar smaak (witte of bastard suiker) verhouding aardbeienpuree en sinasappelsap 4/5 en 1/5 ( kan ook zonder de jus'd'orange dus pure aardbeien)
heerlijk als koude soep vooraf tijdens de warme dagen of als dessert over ijs.. en het kan ingevroren worden.
Verse aarbeien pureren en zeven en invriezen in bakjes (ik gebruik 250ml) Hiermee kun je dan rest van jaar (niet van vers te onderscheiden) aardbeiensorbetijs, aardbeiencoulis, aardbeienbavarois, aardbeienmilkshake of in smooties gebruiken. Echt zalig in vriezer zeker een jaar prima te bewaren met echt verse smaak. Renate