menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Appels en peren

Ga naar meest recente reactie

rietje

Rietje

hallo allemaal,

welke is ,volgens jullie,de appel die zich het best leent om in de keuken te gebruiken als
-appelmoes
-appels bij de rode kool
-gebakken appelschijfjes(in de pan)
-appeltaart
-appelcake


en welke peren kan men het best stoven?


Bedankt!
zondag 24 september 2006 - 19:31
hugo

Hugo

-appelmoes : best een zurige appel, goed vast vruchtvlees
-appels bij de rode kool: ne goeie ouderwetse 'goudreinet'
-gebakken appelschijfjes(in de pan): golden, gaat heel goed, vlug mals (met wat bruine suiker en kaneel)
-appeltaart: golden, jonagold, enz, best een appel die vlug mals is (nog een tip: als de appelschijfjes mooi over mekaar gelegd zijn met een borsteltje bestrijken met een losgeklopt ei, krijg je mooie donkerbruine randjes)
-appelcake idem als hiervoor

peren om te stoven: een 'dubbele flup'

groetjes
zondag 24 september 2006 - 21:01
Victor44

Victor44

Voor appelmoes gebruikten onze voorvaderen en ook heden de meeste mensen nog altijd de Boscop,een wat grauwe, zure appel.Momenteel bestaat er ook een rode Boscop.Verder zijn alle, wat zurige appelen goed om appelmoes te maken zoals de Reinette soorten.
Grtjs Mia
zondag 24 september 2006 - 21:53
Tine

Tine

Voor appeltaart en appelcake is het heerlijk om verschillende appelsoorten te gebruiken. Ik neem dan altijd 5 verschillende rassen. Het verrassende bij het eten is dan de combinatie van zoete, zurige, zachte en stevige appels.

Tine.
zondag 24 september 2006 - 23:09
rietje

Rietje

ja, verscheidene soorten appels door elkaar gebruiken dat lijkt me wel wat.


Heb vanmorgen "dubbele flippen" gestoofd met een mooi resultaat.


rietje
maandag 25 september 2006 - 13:57
Tine

Tine

Wat zijn dubbele flippen? Ik ken wel appelflappen maar dat zal wel iets anders zijn.

Tine.
maandag 25 september 2006 - 23:30
hugo

Hugo

'dubbele flip' is een perenras,, is de vlaamse benaming,, de juiste naam is 'beurré de merode'


[afbeelding verwijderd niet-https]

groetjes
dinsdag 26 september 2006 - 08:32
Adrienne

Adrienne

En die zijn lekker MMMMM
dinsdag 26 september 2006 - 12:41
Tine

Tine

Eens kijken of wij ze ook hebben.

Tine.
dinsdag 26 september 2006 - 13:41
rietje

Rietje

ja,'dubbel flippen' zijn inderdaad peren;

heel sappig om uit het vuistje te eten maar ook om te stoven en daarna in te vriezen. Ik heb het ondertussen geprobeerd.


rietje
dinsdag 26 september 2006 - 14:12
Adrienne

Adrienne

Of bij een lekker ijsje met wat warme chocolade saus.
dinsdag 26 september 2006 - 18:54
Tine

Tine

Zeg, hou daar eens mee op. Het water loopt me in de mond.

Tine.
dinsdag 26 september 2006 - 20:54
tuinheks

Tuinheks

Ja zeg !!
Ik verdrink bijna !!

Tuinheks(je)
dinsdag 26 september 2006 - 22:28
Adrienne

Adrienne

Met verse room ijs van lekkere verse roommelk
van mijn schatten van koeikes

sadistische hé
woensdag 27 september 2006 - 11:00
rietje

Rietje


ja, verse melk zal wel heerlijk zijn maar ik zou niet weten waar ik die hier kan verkrijgen


rietje
woensdag 27 september 2006 - 16:25
Adrienne

Adrienne

Oei Rietje,

Gij woont toch niet op de maan zeker.
Zijn er bij jullie geen boeren meer ?
donderdag 28 september 2006 - 00:16
rietje

Rietje

neenee, de maan lacht naar ons.Hier zijn enorm veel fruitboeren met heel veel lekker groot en klein
fruit.

Een boerderij met koeien om zomaar binnen te stappen en verse melk en room en boter te halen?awel neen?ik zou niet weten waar



rietje
.
donderdag 28 september 2006 - 11:56
an

An

ik vind de goudrenet lekker voor appelmoes en voor appelflappen, voor de rest gebruik ik in appeltaart en appelcake e.d vaak de elstar dan is het lekker fris van smaak en niet te zuur en niet te zoet meestal omdat de elstar nu nog zo duur is haal ik de jonagold is ook lekker
gr. an
woensdag 4 oktober 2006 - 09:55

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon