Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Toevallig heb ik juist vandaag appels gedroogd. Jaren geleden had ik het nog eens gedaan, zonder succes . Aangezien ik nu over een hele partij appelen beschik , leek drogen me eens een alternatief om te verwerken. Ik heb grauwe soorten genomen, van het type Boskoop, nog heel vaste appels. Ik heb ze rondom geschild en met de appelboor het klokhuis verwijderd. Daarna heb ik heel dunne schijven gesneden met een komkommerschaaf. Op een bakplaat heb ik bakpapier gelegd , de schijven appelen erop geschikt, zonder overlapping ,en er wat citroen op gedruppeld. Daarna ging de plaat in de oven op 100°, gedurende enkele uurtjes. Ik kan er niet precies een tijd op plakken. Ik ben geregeld gaan kijken, heb de schijven wat van het papier losgetrokken en ook een keer omgedraaid. Toen ze me droog genoeg leken ging er een tweede portie in de oven. Op het laatste heb ik de twee porties gemengd en een tijdje samen in de oven gelaten, tot ze er ongeveer even droog uitzagen en aanvoelden. Ik heb de appels in de oven laten afkoelen.
Nu durf ik ze nog niet in een recipiënt doen, wegens eventueel schimmelvorming. Ze liggen nu nog opengespreid tussen twee vellen bakpapier. Ze zien er wel goed uit en ze smaken ook navenant.
bij creatief in de tuin , staat ook hoe je fruit moet drogen , appel in partjes geloof ik of het was met citrus fruit en dan aan een touwtje horisontaal en dan te drogen hangen succes. an