menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Cyclamen

Fons

Fons

Cyclamen staan momenteel in bloei in alle vormen en kleuren en dit voor een langere periode, cyclamen staan graag op een frisse plaats met temp. van 10 à 12°C, met veel licht maar zonlicht kunnen ze niet hebben dan gaan de bloemen hangen, de plant staat graag vochtig maar tussen twee gietbeurten laten opdrogen, de plant niet in het hart gieten maar wel langs de kant van de pot of nog beter op een onderschoteltje en om lang bloei te behouden regelmatig plantenvoeding geven.
Zieke bladeren en uitgebloeide stengels verwijder je best met een draaiende beweging om gans de stengel te verwijderen want resterende stukjes kunnen leiden tot schimmelvorming.
Cyclamen kunnen perfekt gezaait worden maar laat je toch beter aan de echte kwekers over want zo mooi als ge ze kunt kopen zullun ze bij zelfkweek nooit worden,ook kunt ge de planten overhouden maar ze zullen niet zo mooi meer worden als nieuwe in tuincentra en voor de prijs moet ge het niet doen, ze zijn al te koop voor €1,5 à €2,5 wat bijna gratis is.

[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]

Graag meer cyclamenfotos van forumleden dank u.
vrijdag 28 december 2007 - 23:15

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon