menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Ligustrum

Ga naar meest recente reactie

bouten

Bouten

Nogmaals een vraagje, onze haag(ligustrum)is van dinsdag geplant moeten de plantjes niet aan paaltjes vast gemaakt tegen de wind en kunnen ze vorst verdragen zijn ongeveer 50/60cm hoog.
vrijdag 26 november 2010 - 18:15
Juelz

Juelz

Dat is niet perse nodig maar het wordt wel vaak gedaan, maar niet alleen tegen het omwaaien maar ook tegen het inlopen.

liguster kan prima vorst verdragen.
vrijdag 26 november 2010 - 18:28
Ginkgo

Ginkgo

Beste,

Alle hagen worden aangebonden aan een draad.
Alvorens te planten wordt aan beide uiteinden van de haag een paal in de grond geplaatst met een schoorpaal voor de stevigheid. (alleen als het over langere afstanden gaat is de schoorpaal nodig). Een draad verbind deze palen op de juiste hoogte waar de plant dient aangebonden te worden. Gebruik geen ijzerdraad maar een speciale aanbindkoord. De draad goed aanspannen.

Daarna kan geplant worden op de juiste afstand en aangebonden worden.
Dit doen met een 'rekbare rubberdraad' (is in verschillende diktes verkrijgbaar).
Het is belangrijk van dit materiaal te gebruiken omdat deze draad de stam van de plant niet kan "versmachten". De plant zal verder groeien maar de ijzerdraad of touw zal in de stam komen te zitten waardoor er een zwak punt ontstaat in het hout van de stam. Bij het gebruik van deze soort rubber zal dit niet gebeuren aangezien deze mee uitrekt met de groei van de stam.
vrijdag 10 december 2010 - 13:34
rombaft

Rombaft

ik heb ook liguster aangeplant (2 jaar geleden) en heb deze niet aangebonden of iets in die aard, voorhet planten wel ingesnoeid tot een40-60 cm. Moet je trouwens doen want bijna alle wortel is weg en anders gaat er teveel energie naar de kruin ipv aanmaak nieuwe wortel.

Verder is er geen enkele plant scheefgegroeid.
dinsdag 21 december 2010 - 08:02
Ginkgo

Ginkgo

@rombaft ; Is inderdaad ook een mogelijkheid, door ze kort in te snoeien krijg je onderaan ook meer uitlopers en dus ook een meer standvastigere haag. Dan is het niet noodzakelijk om ze aan te binden.
dinsdag 21 december 2010 - 10:43

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon