menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Buitenren kippen n konijnen

Ga naar meest recente reactie

raffe

Raffe

Hallo,

Gisteren is onze tuin helemaal afgespannen, met achteraan een stuk van 12 meter breed en 10 meter diep. Ooit (als we nog eens geld hebben), willen we hier een tuinhuis zetten, maar voorlopig is dit een woestenij. VAndaar dat we hier kippen willen zetten, het kippenhok is al klaar.

We hebben een zoontje van 14 maanden, die vindt beestjes uiteraard geweldig. Ik zou er graag ook konijnen bij zetten, een konijnenhok knutselen zal nog wel lukken. We hebben ook nog wat grote buizen etc., wat speelmateriaal voor de beestjes.

Maar, ik heb wat schrik dat die konijnen gaan uitbreken, een pijp graven onder de draad. Of zijn er ook tamme konijntjes die niet graven, die mooi in het hok blijven ?

Waar moet ik nog op letten, indien ik 2 kippen en 2 konijnen in 1 ruimte wil zetten ?

Groetjes,

Raf
zondag 17 mei 2009 - 15:29
York

York

Hallo Raffe,
Ik denk dat het toch aan te raden is om op een 30 cm onder de ren een kippengaas te leggen en deze aan de opstaande zijden van de ren vast te maken, want ik ken geen konijntje dat niet graaft.
Succes
zondag 17 mei 2009 - 16:31
Ed50

Ed50

Dag Raf,

Zoals York reeds zegt denk ik ook niet dat er konijnen zijn die niet graven maar misschien zijn er wel rassen die minder graven dan andere. Daar kan een konijnenspecialist (als die er is op dit tuinforum?) misschien op antwoorden.
Voor de rest kan je volgens mij kippen en konijnen perfect samen houden in een ren.

Groetjes,

Eddy
zondag 17 mei 2009 - 18:35
rialle

Rialle

Hoi Raf, ik wilde ook graag kippen, en aangezien wij al 2 konijntjes hebben wilde ik ze ook bij elkaar zetten. Maar men heeft mij dit afgeraden omdat de kippen naar de oogjes van de konijnen zouden pikken, en dat is toch geen fijn idee!

Konijnen graven razendsnel hoor, kijk maar uit. Onze nijntjes hebben eens op 15 min. tijd, toen wij even niet oplette, zich onder het gaas van de ren door gegraven! En nou zijn dat nog maar dwergkonijntjes........

Groetjes Rialle
zondag 17 mei 2009 - 21:03
jdcoster

Jdcoster

Om een hok uit te sparen loopt mijn konijnenvader altijd bij de kippen in de buitenren en dat gaf nooit problemen.
Als ik echter een voedster bij die ram laat lopen begint die na één dag al volop gangen te graven.
Mijn ervaring is dus dat gangen graven vooral bedoeld is om een nestplaats te maken. Eén ram alleen graaft wel eens een putje maar nooit echte gangen die tot ontsnappen kan leiden zoals voedsters dat doen.
Best is het toch altijd van een betonplaat van 30 cm in de grond in te graven en daar de afsluitingsdraad op vast te maken.
Mijn kippen zijn eerder bang van het konijn en stuiven uiteen als hij er aan komt dan dat zij er zouden naar pikken.
zondag 17 mei 2009 - 23:47

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon