menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Kerstboom ...

maarten_09

Maarten_09

Halloo,

Mijn vriendin en ik vieren voor de eerste keer kerst in ons nieuw huis! Graag hadden we een echte kerstboom in huis gehaald om hem daarna in de tuin te planten...

Maar, we hebben beiden hier geen ervaring mee...

Kunnen jullie ons tips geven? Welk type boom, waar moeten we opletten, wanneer kopen we die boom aan, welke verzorging, op welke standplaats plaatsen we hem daarna in de tuin,..?

Maw: heel veel vragen en alle tips zijn welkom!!

Dank bij voorbaat!
donderdag 18 november 2010 - 20:09
WiPe

WiPe

Je koopt best een boom bij een boomkweker; De meeste bomen die in de reguliere kerstboomhandel verkocht worden hebben vaak een veel te kleine kluit en dus veel te weinig wortels om na de winter zonder problemen in de tuin geplant te worden.

Hou er rekening mee dat de meeste soorten die als kerstboom verkocht worden kunnen uitgroeien tot grote bomen. j kijkt dus best eerst of je voldoende ruimte hebt om de boom te laten uitgroeien. en als dat kan zoek je ook best alle info op over de betreffende soort zodat je de beste keuze kan maken. bedenk dat de boom na de kerst in jou tuin nog een lange toekomst tegemoet gaat. Je kan dus best eerst goed uitkijken.

En zorg er voor dat de boom in huis niet te veel uitdroogt; na de kerst kun je de boom dan koel zetten in de garage moest het buiten vriezen.
donderdag 18 november 2010 - 21:18

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon