menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Magnolia met witte bladeren

Ga naar meest recente reactie

herbert

Herbert

Wij hebben een Magnolia die deze zomer nogal wat witte bladeren kreeg, nadat spuiten niet hielp heb ik dan de witte takken weggesnoeid. Nu begint dat spelletje blijkbaar opnieuw. Wat is dat fenomeen en kan iemand zeggen wat ertegen te doen. zie foto

Struiken & Bomen

zondag 20 september 2009 - 15:10
Thanja

Thanja

Ik heb geen antwoord op je vraag (misschien meeldauw?), maar ik vind het wel vreemd dat je spuit, zonder dat je weet waartegen. Want waartegen heb je gespoten?

Staan er bomen of struiken rondom met hetzelfde fenomeen?

zondag 20 september 2009 - 16:40
Polplastron

Polplastron

Dat lijkt mij overigens geen Magnolia maar een mahonie-struik te zijn, of vergis ik me?

Meeldauw lijkt me waarschijnlijk. Oplossing: afwachten. Normaal gezien gaat de plant er weinig schade aan ondervinden. Als hij het volgend jaar terug krijgt, kan je de plant best verplaatsen want dat staat hij gewoon op een foute plek.

Spuiten zonder te weten waarvoor is inderdaad vrij dom; elk spuitproduct is in meer of mindere mate verontreinigend. Dat gebruik je dus enkel als het echt niet anders kan! (En naar mijn bescheiden mening is het echt héél zelden noodzakelijk!)
zondag 20 september 2009 - 16:51
herbert

Herbert

Ik dacht ook dat het zoiets als meeldauw was, ik ben geen specialist. Ik heb dan gespoten met een breedspectrum insectenbestrijdingsmiddel, mea culpa, mea culpa, zal het nooit meer doen, normaal gezien spuit ik ook bijna nooit. Wat doe je echter tegen meeldauw?
zondag 20 september 2009 - 18:33
Polplastron

Polplastron

Er bestaat een heel gamma aan chemische en iets-ecologischere producten, maar uiteindelijk behandelen die enkel de symptomen en niet het echte probleem.

Meeldauw komt voor op planten die verzwakt zijn. Deze zomer was erg hard voor sommige planten dus zijn er meer planten die kwalen vertonen. Bovendien komt meeldauw van nature op verschillende planten voor tegen het einde van de zomer. Ik weet niet of mahonie er zo gevoelig aan is, maar bijvoorbeeld mijn Monarda's hebben op dit moment geen groen blaadje meer en dat is zo ieder jaar. Toch bloeien ze en groeien ze elk jaar opnieuw zonder problemen.

Meeldauw ontsiert de plant, maar schaadt hem (bijna) niet. Wegsnoeien van aangetaste delen is niet aan te raden omdat je op die manier de plant nog verder verzwakt. Bespuiten is volgens mij niet echt nodig.

Bekijk gewoon wat de plant volgend jaar doet. Als hij vrij snel bedekt raakt met meeldauw zou ik overwegen om hem te verplaatsen.

Voor spuitadviezen moet je niet bij mij zijn. Je zult hier vast nog heel snel reacties krijgen van mensen die zich daar meer mee bezig houden en geloven dat dat nodig is. Ieder zijn zin hé!
zondag 20 september 2009 - 19:02

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon