menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Bamboeconstructie voor blauwe regen

Ga naar meest recente reactie

u857287

U857287

Mijn blauwe regen bloeit dit jaar voor de eerste keer. Hij staat midden op de gazon tegen aan een houten paal vastgebonden en wordt eigenlijk al wat te groot.
Nu had ik gedacht om een constructie met bamboetakken te maken, zo kruiselings, maar ik heb er eigenlijk niet veel verstand van.

Kan mij iemand misschien uitleggen hoe ik dit kan maken ?

Alvast bedankt voor jullie advies.

Vriendelijke groeten

Lieve
zondag 3 mei 2009 - 15:07
dendrodan

Dendrodan

Die bamboetakken wil je die boven op de houten paal constructeren of niet. Als je weet dat een blauwe regen zelf een aflooppijp van een dak kapot kan maken denk ik niet dat de bamboedeze kan houden.
Je kan ook boven op de paal een oud fietswiel op zetten en daar de blauwe regen op laten leiden. op mijn vorige woning had ik een spandraad gebruikt om mijn blauwe regen te leiden van paal tot paal.Ik moet er wel bij zeggen dat ik deze toch 2 maal snoeide in het jaar en had 2 maal bloem in het jaar. Onlang werd ik nog opgebeld door een oude gebuur, om tegen de nieuwe eigenaar uitleg te gaan geven hoe hij deze moet onder houden en ook bij de gebuur hij heeft een tak bij hem in de tuin laten doorgroeien en er is 1 bloem aan. ZIjn familie kwam ieder jaar genieten van de veelvuldige bloemen en grote bloemtrossen bijna 50 cm lang.
Nu heb ik onlangs bij vanderauwera een wisteria gekocht met 2 rozebloemen aan.
Maar volgend weekend ga ik zeker naar beervelde daar koop ik mij terug een blauwe in bloem Want deze vind ik toch nog steeds de mooiste van kleur
zondag 3 mei 2009 - 15:45
anne

Anne

BEERVELDE IS OOK MIJN GROTE FAVORIET EN VANDERAUWERA OOK.
IK ZOU GRAAG EEN BLAUWE REGEN ERGENS MIDDENIN EEN PLANTENPERK WILLEN ZETTEN. DE BEDOELING IS DEZE EERSTE TEGEN EEN PAAL TE LATEN GROEIEN EN DAN ACHTERAF EEN FIETSWIEL ZOALS U HEBT BESCHREVEN.. HOE HOOG WORDT EIGENLIJK ZO'N BLAUWE REGEN ? OF BETER WAT ZOU DE IDEALE HOOGTE VAN DE PAAL MOETEN ZIJN. GROENE GROETJES, JUTTEKE
zaterdag 26 februari 2011 - 15:16
jdcoster

Jdcoster

Ik vind het een beetje tegennatuurlijk om een blauwe regen absoluut aan te kleine en te frele rekjes en paaltjes te willen opbinden.
Je moet ze uiteraard ALTIJD in toom houden anders neemt die plant na 20 jaar wel tweehonderd vierkante meter in beslag, wipt de dakpannen naar omhoog en wurgt de dakgoot ... .
Je ziet het er niet aan, maar ook deze blauwe regen wordt geregeld terug geknipt (gezaagd eigenlijk).
Hij staat er nu 23 jaar en stond ooit langs een pergolapaal van 9 cm. Intussen is die paal weg gerot en houdt hij zelf dan maar een beetje de dwarsbalk omhoog.
[url=http://img696.imageshack.us/i/lente2007007.jpg/][afbeelding verwijderd niet-https]

Uploaded with ImageShack.us
[url=http://img696.imageshack.us/i/lente2007033.jpg/][afbeelding verwijderd niet-https]

Uploaded with ImageShack.us
Je kunt er natuurlijk een soort knotboompje van maken maar het gaat erg tegen het karakter van de plant in.
Deze plant die het toegangspoortje tot de tuin overdekt, wordt strakker gesnoeid.
Dat ziet er wel nog natuurlijk uit.
[url=http://img135.imageshack.us/i/lente2007021.jpg/][afbeelding verwijderd niet-https]

Uploaded with ImageShack.us
Ik wil maar pleiten om ze een beetje de ruimte te geven en rekening te houden met hun enorme groeikracht.
De kampioen in dit verband zag ik 25 jaar geleden eens in een Normandisch kustplaatsje. Als ik me goed herinner stamde hij al uit de 18 de eeuw. De stam was twee keer zo dik als mijn middel. Hij volgde de gevels van enkele huizen, stak dan op eigen kracht de straat over en volgde dan weer de gevels van enkele huizen.
zaterdag 26 februari 2011 - 18:23
renate67

Renate67

Blauwe regen kan ook al snel groot worden, overburen hebben denk ik sinds 5jaar een blauwe regen tegen zijkant van hoekhuis aan gespannen staaldraad en die komt inmiddels tot aan de bovenkant van de tweede verdieping.
Maar over een brede pergola van 2meter hoog kan ook heel mooi zijn.
Renate
zaterdag 26 februari 2011 - 19:13

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon