menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Winter bescherming

joopsmit

Joopsmit

Bij ons in Maastricht kan men gratis kompost halen bij het compost bedrijf en zo veel als je maar wil .
Wel nu , mijn tip is als volgt . Vul zoveel mogenlijk plastic zakken met kompost zodat je een mooie gevulde platte zak hebt . Leg deze op de planten die in de grond blijven zitten maar niet echt winter hard zijn en plaats een termometer er onder zodat je de tempartuur kunt aflezen Op deze wijze kun je een naar gelang je wil een dikke dek of dunne laag maken waar bij het voor de vries kou moeilijk is om tot de grond door te dringen . Compost broeit namelijk en dat brengt warmte te weeg en heb je bevoorbeeld benanen planten die je niet geheel in pakken wil ,dan kun je ze zo beschermen . Deze hebben dan in het voorjaar dan een fikse voor sprong met de groei . en als het voorjaar er weer is dan strooi je de compost uit tussn de grote planten en struiken en zo ga je dan ook weer onkruid te lijf.
En dat allemaal gratis .
Groet Joop
maandag 2 augustus 2010 - 00:42
joopsmit

Joopsmit

Jammer dat er veel onkruid zaden er in zaten . waarschijnlijk niet goed uit gecomposteerd.Normaal als je compost uit strooit onstaat er een zuur te graad boven op de aarde waardoor onkruid niet kiemen kan en dood gaat .
je zou ook als je de zakken wil gaan legen deze opslaan op een hoop en daar verder uit laten werken . daarna kun je deze altijd bij eventuweel spitten onde de grond verwerken
maandag 2 augustus 2010 - 22:35

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon