menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Klimop in 2 fases lager hoger

Maya16

Maya16

We zouden een klimop willen nemen als afsluiting. Ik weet dat het wordt aangeraden om een draad te voorzien met bovenbuis om het gewicht te kunnen dragen.
Om redenen zouden we de haag in eerste instantie 2-3 jaar op +/- 1,4m hoog willen laten komen...maar op termijn zou het eerder naar de 2m mogen komen.

Het is natuurlijk de bedoeling dat haag, draad en palen behouden blijven voor die 2e fase, maar bestaat er een verhoogsysteem voor de palen zodat je bvb. de bovendop eraf kan halen, een tussenstuk in de paal kan schuiven en daarboven weer de bovenbuis kan vastmaken? Dan moet gewoon de klimop wat hoger groeien.

Meteen een hoge draad nemen en die niet tot boven laten begroeien is geen optie.
vrijdag 19 maart 2010 - 21:37
leeuwtje

Leeuwtje

Dat is helaas niet mogelijk. Nou ja, alles is te maken natuurlijk maar dan zal het prijskaartje veel te hoog gaan worden.
Wat je eventueel wel kunt doen is er puntdraadkoppen opzetten. Voor prikkeldraad. Als je die met 3 draden neemt dan is het toch alweer bijna 50 cm hoger. Maar daarvoor moet wel de bovenbuis losgemaakt worden. Hieraan zit het gaas vastgeknoopt met de hedera die er al tegenaan groeit. Je kunt jezelf voorstellen dat door het gewicht het gaas dan ineens naar beneden zakt en dit door het gewicht bijna niet meer overeind te krijgen is.
vrijdag 19 maart 2010 - 22:31
jdcoster

Jdcoster

En starten met palen van 2 meter met een draad van 1,4 m zonder bovenbuis en er later nog een draad boven spannen van 0,5 m met bovenbuis.
Is dat een optie?
vrijdag 19 maart 2010 - 23:38
Maya16

Maya16

Eigenlijk is dat ook geen oplossing...
zaterdag 20 maart 2010 - 10:04

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon